Dječak (1) je upao u bazen, a tatina reakcija je zapanjila svijet

Očinski instinkt je nevjerojatan!

Dječak je igrajući se upao u bazen, a tatina nadljudska reakcija je zapanjila sve prisutne i sve koji su pogledali snimku. Očinski instinkt je nevjerojatan!

Roditeljstvo je najteži i najljepši posao na svijetu. Jedna od najvećih noćnih mora svakog roditelja jest da njegovo dijete bude u bilo kakvoj opasnosti te je normalno što su majke i očevi zaštitnički nastrojeni prema svojoj djeci. Naravno, djeca su vrlo znatiželjna i vole istraživati zbog čega ponekad mogu završiti u nevolji. 

Bebe većinom nemaju osjećaj za opasnost te ne mogu razumjeti da je nešto što rade opasno za njihov život. To može dovesti do vrlo strašnih situacija te je zato važno da roditelji dobro paze na svoju djecu, pogotovo kada su ona još jako mlada. 

Ponekad se opasne situacije samo dogode, a roditelji će učiniti sve u svojoj moći kako bi zaštitili svoje voljene od opasnosti. 

Upravo se to dogodilo jednogodišnjem dječaku i njegovom tati koji je uspio spasiti sinov život. 

Dječak je trčao za loptom i pao u bazen

1-godišnji dječak Rocco Passavanti je bio sa svojom obitelji na odmoru u kući s bazenom na Floridi. Na snimci sa sigurnosne kamere se vidi da je maleni Rocco još premalen da bi mogao plivati no kada je trčao za loptom pao je u bazen. 

Iako je obitelj oko bazena stavila ogradu, Rocco je i dalje bio zainteresiran za veliku loptu kod bazena. Tata je sjedio za stolom pokraj bazena i gledao svog sina dok je on išao po loptu. 

Čim se dječak približio rubu bazena tata je povikao da bude oprezan i da ne smije ići tamo. 

18-mjesečni dječak nije poslušao, pokušao je zgrabiti loptu te je pao u bazen bez ikakve zaštite na sebi. 

Na svu sreću u bazenu je bila još jedna osoba, no ovaj događaj samo pokazuje kako se brzo mogu dogoditi opasne situacije. 

Dječak je upao u bazen
Snimka zaslona: YouTube

Tata je skočio na glavu u bazen preko ograde visoke 1,20 cm

U takvim je situacijama roditeljima na pameti jedno kako spasiti svoje dijete. Tako je i Roccov otac, kada je vidio svog sina u opasnosti, skočio na glavu u bazen preko ograde visoke 1.20 m. Bilo je jasno da ga je vodio čisti instinkt. 

Roccov tata Albert je kasnije rekao: 

„To svatko može. Svatko može preskočiti ogradu. Dijete je u nevolji. Morate ga spasiti što prije“. 

Snimka s kamere postala je vrlo popularna te se Albert nada da njome može potaknuti roditelje da još više paze na svoje malene. Da nitko nije sjedio pokraj bazena, sve je moglo drugačije proći. 

„Morate paziti na svoju djecu bez obzira na sve mjere sigurnosti. Tragedija se uvijek može dogoditi“, zaključio je hrabri otac Albert.