NaslovnicaVideoDjevojčica (10) s cerebralnom paralizom je zaplesala s tatom u dirljivom videu

Djevojčica (10) s cerebralnom paralizom je zaplesala s tatom u dirljivom videu

Djevojčica s cerebralnom paralizom je s osmjehom na licu zaplesala s tatom u dirljivom videu kojeg su pogledali milijuni ljudi.

Ako pogledate fotografije na društvenim mrežama Grahama Brookera i Johanne Ekström, nećete pronaći ni jednu fotografiju na kojoj se njihova kćer, Freya, ne smije. 

Freya ima unutarnje svjetlo koje lako dotiče sve oko nje. Iako ima mnoge fizičke bolesti i potrebna joj je cjelodnevna njega, ona je utjelovljenje radosti. 

10-godišnja Freya živi sa svojim divnim roditeljima u Gothenburgu, Švedska.

Rođena je vrlo rano te joj je dijagnosticirana bolest mozga, cerebralna paraliza i epilepsija. Njezina mama i tata svakodnevno rade da ju održe mentalno i fizički aktivnom. 

„Ne volimo da Freya cijeli dan sjedi u kolicima“, rekao je Graham, „Volimo što više vršiti interakciju s njom.“ 

Obitelj mjeri Freyin napredak na poseban način. Umjesto da radi velike skokove u napretku, ona radi malene korake. Do sada je naučila stajati bez pomoći, voziti svoj prilagođeni bicikl i plesati. 

„Freya voli razne vrste glazbe, od Adele do Metallice“, rekao je Graham. Na snimci je pokazao njihove zadivljujuće pokrete dok su zajedno plesali u dnevnom boravku. U naslovu je pisalo: „Još jedan korak naprijed! Super Freya Pleše!“

Uskoro je snimka došla do humanitarne organizacije TinySuperheroes koja je ovaj par plesača učinila vrlo popularnim te je njihovu snimku pogledalo preko 9 milijuna ljudi. 

„Bilo je nevjerojatno i kada je snimka imala 6,2 tisuće pregleda“, rekao je Graham, „Nismo navikli biti ovako slavni!“ 

Freya
Foto: Facebook

Djevojčica se neprestano smiješila

Dok su zajedno plesali Freya se neprestano smiješila, a Graham ju je držao na nogama i ohrabrivao. On je učinio jako mnogo da bi ju godinama inspirirao te je čak trčao maratone u njezino ime. 

Robyn Rosenberger, direktorica TinySuperheroesa je rekla da je predivno vidjeti takve obitelji koje toliko svraćaju pozornost na njihovu zajednicu. 

„Svaka popularna snimka, kao Freyina, pomaže boriti se protiv izolacije te promovira pozitivnost u mrežnim zajednicama djece koja se nose s vrlo posebnim izazovima“, rekla je Robyn, „Svatko ima priču koju vrijedi poslušati.“ 

Svaka čast, Super Freya! Predivno je gledati ju kako pleše sa svojim tatom. Njezina obitelj zaista briše sve stereotipe! 

Pogledajte taj popularni ples na snimci u prilogu!

Freya Update: An amazeballs inch-stone moment yesterday , we’ve been dancing and I (Daddy) has been hands free 😱😱. Let’s Dance or Strictly next for our awesome Sunshine Dancer ❤️❤️. You keep amazing us Freya 🤛🏻Enjoy this film and have a great evening guys XX#freyabookersjourney #letsdance #strictlycomedancing

Objavljuje Graham Booker u Subota, 29. svibnja 2021.