Djevojčica rođena bez očiju je došla u bolnicu, a ono što je učinila je inspiracija za sve nas

Djevojčica rođena bez očiju je preplašena došla u bolnicu, a ono što je učinila kako bi se riješila straha je inspiracija za sve nas.

Ponekad je strašno biti u bolnici i blizu svih tih liječnika. Znamo da su ti ljudi tu da nam pomognu, ali nam strah od potencijalnih bolnih zahvata i testova uvijek lebdi oko glave.

8-godišnja Evie Hurst je bila jedno od djece kojoj je bilo jako teško biti u bolnici. Njezin strah je uzrokovan PTSP-om te je uvijek bila nervozna kada bi morala na testiranja. No, bilo joj je potrebno snimanje mozga jer je imala napadaje.

Kada joj ništa drugo nije pomagalo da se smiri dok je ležala u bolničkom krevetu, njezina ljubav prema pjevanju je iznjedrila i pomogla joj kroz cijeli taj proces.

Evie je rođena bez očiju te ima anoftalmiju zbog čega joj je teško smiriti se u nekim situacijama jer ne zna što se oko nje događa. Slijepa je od rođenja, ali to ne mijenja činjenicu da joj je teško ne uspaničiti se kada je u bolnici.

Kada je imala 4 godine, njezina majka Katie, zajedno sa svojim suprugom Craigom, je odlučila posvojiti Evie iz Kine. Evie je tada bila jako pothranjena. Kada ju je par doveo u svoj dom u Michigan, malena se djevojčica počela oporavljati i dobivati na težini.

Evieno stanje nije lako. Često ima napadaje panike te ju je tada teško smiriti. No, kada Katie počne pjevati svojoj djevojčici, Evie se počne opuštati te se bolje osjeća. Nakon nekog vremena s Evie par je saznao da ona ima talent za pjevanje tako da su joj odlučili pomoći tako što će na svim zahvatima uz nju biti osoba s gitarom (u okviru glazbene terapije) koja će joj svirati.

Foto: Facebook

Najprije je Evie bila jako nervozna što mora biti u bolnici i snimati mozak. No, bilo je to važno te je njezina majka pokušala smisliti kako ju smiriti. Nazvala je Tim za život djece kako bi pomogli Evie da se opusti. No plan nije funkcionirao baš onako kako su mislili.

Katie se tada sjetila koliko Evie voli glazbu tako da se odlučila za terapiju glazbom. Stručnjak je predložio da Evie pjeva kako bi se opustila tako da je ona zapjevala i pronašla utjehu u svojim najdražim pjesmama.

Pjevajući pjesmu Alessie Care „Scars To Your Beautiful“, Evie se počela osjećati bolje i opuštenije što je omogućilo snimanje mozga. Jasno je da ova djevojčica voli pjevati. Ne samo da joj pjevanje donosi sreću, nego joj daje priliku da se pomiri sa svime što se oko nje događa.

Ova malena djevojčica je mnogo toga prošla u svom životu. Blagoslov je što ima tako divne posvojitelje koji ju jako puno vole. Njezin je glas divan te je ona jedna jako snažna djevojčica. Zaista je inspirirajuće vidjeti ju kako je pobijedila svoj strah.

Malena Evie je izvor inspiracije. Njezin talent, ustrajnost i snaga su prava motivacija koja nam može dati snage da nastavimo dalje čak i kada stvari postanu teške.

Hrabrost ove djevojčice je podsjetnik da uvijek možemo pobijediti svoje strahove.

Singing calms girl who is blind during brain scan

Evie, who was born without eyes, gets very scared at the doctor's. So when she had a panic attack, a music therapist helped her calm down by singing Alessia Cara's "Scars to Your Beautiful": https://on.11alive.com/2UbDnJU(via HeartThreads Docs)

Objavljuje 11Alive u Srijeda, 27. veljače 2019.

NAJNOVIJE!