Invalidna djevojčica dobila lutku koja izgleda poput nje: Njezina reakcija govori sve

Ella Rogers boluje od spina bifide. Kralježnična moždina nije joj se u potpunosti razvila pa je djevojčica u invalidskim kolicima.

Bolest je dijagnosticirana u 24. tjednu blizanačke trudnoće. Nažalost, Ellina sestra umrla je u maternici. “Bojala sam se da ću i nju izgubiti”, kaže majka Lacey Rogers.

Dijete ima i razvojni nedostatak – Arnold Chiarijev sindrom. Ovaj nedostatak rezultira ozbiljnim neurološkim problemima. Simptom bolesti kod djevojčice je nedostatak govora. Komunicira znakovnim jezikom. Također je paralizirana od prsa prema dolje. Unatoč tim zdravstvenim problemima, prijatelji je nazivaju “najsretnijim djetetom”.

Barbie u invalidskim kolicima

Nedavno se pojavila još jedna prilika za druženje. A sve je to zbog iznenađenja koje su napravili Ellini najmiliji. Mama i tata poklonili su joj Barbie koja također koristi invalidska kolica. Lutka joj je postala omiljena igračka.

“Ako netko ima dijete s posebnim potrebama, zna što mu to znači”, rekla je Lacey Rogers u intervjuu.

Lutke Mattel nesumnjivo su kultne igračke, ali jedna je posebno od velike važnosti za djevojčicu iz Ohija. Ellina mama poslala je tvrtki slike svoje kćeri kako se igra s novom lutkom, zahvalivši im se što su proizvele Barbie koja izgleda baš kao njezino voljeno dijete.

Ova Barbie je baš poput nje

Prema riječima predstavnika tvrtke, igračke bi trebale pokazati “raznolikost ljepote” te, osim toga, pokazati ne samo drugačiji izgled, već i nedostatke koji ne znače da je netko zbog njih lošiji.

VIDI OVO: Djevojčica (10) s cerebralnom paralizom je zaplesala s tatom u dirljivom videu

A Ella? Njezina radost što je primila Barbie govori više od tisuću riječi. Djevojka se voli igrati s njom. “Ova Barbie je poput nje. Čak i kočnica na invalidskim kolicima igračke radi”, rekla je mama ljupke djevojčice.