Jeruzalem je sinoć obasjalo nebo s dronovima kojim je Iran napao Izrael.

Izrael je presreo 99% od više od 300 projektila koje je lansirao Iran i spreman je za “svaki daljnji razvoj događaja i scenarija”, rekao je glasnogovornik izraelskih oružanih snaga Daniel Hagari.

Među projektilima je bilo oko 30 krstarećih projektila, od kojih nijedan nije stigao u Izrael, rekao je Hagari. Samo je “nekoliko” od više od 120 lansiranih balističkih projektila ušlo u Izrael, dok su ostali presretnuti, dodao je.

Neki od balističkih projektila pogodili su zračnu bazu Nevatim, ali su uzrokovali samo manju štetu na infrastrukturi, a baza je ostala operativna, rekao je Hagari.

Irak i Jemen također su izveli lansiranja protiv Izraela, ali nijedan nije uspio ući u zemlju, rekao je glasnogovornik IDF-a. Dodao je da su “desetke” raketa ispaljene iz Libanona prema sjeveru Izraela, iako Izrael nije pretrpio ozlijeđene niti smrtne slučajeve i uzvratio je gađajući različite mete u Libanonu.

Desetogodišnja djevojčica teško je ozlijeđena od šrapnela, ali nema neposrednih izvješća o drugim izraelskim ozljedama ili smrtnim slučajevima, rekao je Hagari.

“Iran je učinio nešto vrlo ozbiljno, vrlo ozbiljno ove noći, dok je gurao Bliski istok prema eskalaciji. Učinit ćemo sve što je potrebno kako bismo obranili građane države Izrael”, rekao je.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare