Američki pastor James McDonald se prerušio u beskućnika i prosio pred svojom crkvom. Šokirao se onim što je doživio od nekih vjernika!

Pastor velike crkve u Chicagu je htio vidjeti kako će njegova zajednica reagirati na beskućnika koji sjedi ispred crkve u nedjelju ujutro.

Mnogi vjernici su prolazili pored njega kao da ne postoji, te se oglušili na njegove potrebe.

Pastor James McDonald je kasnije podijelio snimku mnoštva ljudi koji su zastali pokraj njega, donijeli mu hranu, molili se za njega, pozvali ga u svoju kuću i dali mu novac.

Drugi su pastori proveli slične „eksperimente“ u prošlosti. Naravno, ne slažu se svi s tom metodom.

No, bez obzira na to koliko je ovaj eksperiment poslužio da se vidi koliko su članovi te crkve spremni pomoći – a mnogi od njih svakako jesu – on je ponajprije podsjetnik na kršćanski poziv služenja potrebitih, brige za siromašne i tretiranja svakoga – bez obzira na njihov status u društvu – s poštovanjem, suosjećanjem i dobrotom.

Homeless… Pastor?

I dressed up as a homeless man and sat outside our church. What I witnessed blew me away… #love2live2loveTo learn more and get Biblical encouragemenet from Pastor James MacDonald sign up for Our Journey Devotionals: www.jamesmacdonald.com/ojsignup/

Objavljuje James MacDonald u Ponedjeljak, 15. listopada 2018.