Kontejner je prije korišten za uvoženje robe iz Kine, a ova samohrana majka ga je pretvorila u pravi mali raj.

Lulu je djevojka sa sela iz Australije koja sada živi u Americi sa svojom malom kćeri. Ona je samohrana majka koja je odlučila vratiti se u školu, no nije ju zanimao uobičajen posao od 9 do 5 ili životni stil koji bi zahtijevao neprestani rad kako bi platila stanarinu.

Kada je došlo vrijeme da se Lulu iseli iz svoje kuće, odlučila je preseliti sebe i svoju kćer u napušteni kontejner za prijevoz robe.

Kontejner je prije korišten za uvoženje robe iz Kine, a Lulu ga je pretvorila u pravi mali raj. Bez ikakvog iskustva u gradnji, Lulu je potrošila mjesec dana i 4000 dolara kako bi ugradila prozore, izolaciju te kuhinju koja uključuje štednjak za kampiranje i grijač vode.

„Kada nemate novca, morate biti kreativni“, rekla je Lulu.

Nakon što je nekoliko puta posjetila obližnje smetlište, Lulu je doslovno pronašla sve što je trebala kako bi sagradila svoj dom od recikliranog materijala. Sve, od podova do ormara, je rabljena roba, ali u odličnom stanju. Ovaj par ima i kadu, toalet, umivaonik i malenu igraonicu.

Kontejner je bio velik samo 15 kvadratnih metara, a Lulu je nakon nekog vremena shvatila da im treba više prostora. Tako da je izgradila njihovu novu spavaću sobu na donjem dijelu kućice za kampiranje. „Ovo je bilo pitanje koliko sati imamo u životu i kako želimo provesti te sate?“, rekla je Lulu.

Lulu se bori protiv standardnih stereotipa „normalne“ majke tako što pokušava živjeti jednostavnijim životom i provoditi više vremena sa svojom kćeri.