Tinejdžericu su zlostavljale dvije vršnjakinje, a onda je jednoj ženi prekipjelo

Tinejdžericu su u parku počele zlostavljati dvije vršnjakinje. U jednom je trenutku odrasloj želi, koja je sve to gledala, prekipjelo.

Zlostavljanje u školi znatno narušava školski uspjeh zlostavljane osobe. Da bi vidjeli kako odrasle osobe reagiraju na zlostavljanje djeteta koje ne poznaju, MattTV je izveo eksperiment sa tri tinejdžerice.

Rezultati će vam možda dati nadu o promjeni stavova kod odraslih osoba u vezi zlostavljanja. 

Eksperiment

Na snimci se vidi tinejdžerica koju u parku zlostavljaju dvije vršnjakinje. U blizini sjede odrasle osobe koje nisu svjesne što se događa. Oni samo vidje da te dvije djevojke zlostavljaju treću djevojku. Na svu sreću, sve tri djevojke su glumice te sudjeluju u eksperimentu. 

Zlostavljanje u parku

Eksperiment je započeo vrlo nevino – mlada djevojka stoji sama u parku. U blizini sjede dvije odrasle osobe koje ne znaju što će se dogoditi. Dok djevojka stoji, prilaze joj druge dvije djevojke. 

Uskoro započinje zlostavljanje te dvije djevojke napastuju treću govoreći joj ružne riječi o njezinoj kosi, naočalama, odjeći i drugim stvarima. Napad se pogoršava kada napasnice uzimaju torbu prve djevojke te bacaju njezine stvari na pod. 

Tinejdžerica zlostavljanje
Snimka zaslona: YouTube

VIDI OVO: Medicinska sestra je posvojila zlostavljanu bebu, a onda otkrila cijelu istinu

Sad je dosta! 

U jednom je trenutku odrasloj želi, koja je sve to gledala, prekipjelo. Prišla je djevojkama da ih opomene zbog njihovog ponašanja. Započela ih je ispitivati kako bi se osjećale da se netko prema njima tako ponaša. 

„Zašto to radite?“, pitala ih je žena, „Trebate se ponašati prema drugima kako biste htjeli da se drugi prema vama ponašaju?“ 

Dobro je znati da postoje ljudi koji će se zauzeti za druge. To samo pokazuje da postoje osobe koje su spremne suočiti se s nasilnicima, bez obzira poznaju li ih ili ne. 

Nastavak eksperimenta

Nakon toga su djevojke počele glumiti istu scenu, ali pred drugom ženom koja je sama sjedila u parku. I, kao i u ranijem slučaju, ta je žena odmah intervenirala. 

Uz to je dala malo mudrosti „napasnicama“. Rekla je: „Naučite se ponašati prema svima jednako. Svi smo mi ljudska bića… Svi mi.“ 

U još jednom slučaju su tri glumice odmah prekinute od strane žene koja nije tratila vrijeme čekajući da se situacija razvije. Ona je odmah uskočila i prekinula ih te je rekla: 

„Oprostite… Biste li voljele da ja vam bacim stvari na pod?“ 

Ljutnja se jasno ocrtavala na njezinom licu. 

Iako biste trebali oprezno pristupati nasilnicima, nije u redu pustiti ih da prođu nekažnjeno. Čak i ako ne želite nešto sami reći, onda je uvijek dobra opcija pozvati pomoć ili policiju. 

Ako želite saznati više o tom eksperimentu, pogledajte snimku u prilogu.

NAJNOVIJE!