Kršćanski fakultet otpustio profesora jer je izjavio da je homoseksualnost grijeh

Evanđeoski fakultet u Ujedinjenom Kraljevstvu izazvao je raspravu o Svetom pismu i toleranciji nakon što je otpustio profesora zbog tweeta koji je homoseksualnost označio kao “grijeh”.

Kontroverza je započela u veljači kada je Aaron Edwards, predavač na fakultetu Cliff  objavio tweet kojim potvrđuje povijesni, biblijski stav o homoseksualnosti.

“Homoseksualnost napada Crkvu. Evanđeoski kršćani više ne vide ozbiljnost ovog b/c-a, zauzeti su isprikama za svoju naizgled barbarsku homofobiju, bila ona istina ili ne”, tweetao je. “Usput, ovo *je* ‘pitanje evanđelja’. Ako grijeh više nije grijeh, više nam ne treba Spasitelj.”

Edwards je primio kritiku nekih na društvenim mrežama, ali je ostao pri onome što je napisao, rekavši u sljedećem postu da bi se “većina globalne Crkve složila” s njegovim stajalištem. “Nije homofobično homoseksualnost proglasiti grešnom.”

Međutim, administratori fakulteta Cliff brzo su se distancirali od njegovog stava, rekavši u tweetu da je “jezik koji se koristi neprikladan i neprihvatljiv” i da “ne predstavlja ni stavove ni etos koledža Cliff”.

VIDI OVO: Gdje u Bibliji piše da je homoseksualnost grijeh?

“Fakultet Cliff, zajedno s Metodističkom crkvom u Britaniji, želi biti sigurno i gostoljubivo mjesto, gdje su oni s različitim uvjerenjima dobrodošli i izazvani da žive zajedno kao vjerni Kristovi učenici”, stoji u priopćenju fakulteta.

Fakultet, prema njegovoj web stranici, “pruža teološko obrazovanje i obuku s posebnim fokusom na misiju i evangelizaciju.” To je metodistički.

Fakultet je održao disciplinsko saslušanje za Edwardsa 8. ožujka, prema Kršćanskom pravnom centru, koji ga zastupa i podržava. Tada je dobio otkaz. Fakultet je također rekao da razmatra mogućnost da ga prijavi Preventu, vladinom nadzornom tijelu za borbu protiv terorizma, prema Kršćanskom pravnom centru.

Edwards se žalio na odluku i razmatra svoje pravne mogućnosti.

Inače, Metodistička crkva u Velikoj Britaniji potvrdila je istospolne brakove tijekom glasovanja 2021. godine.

NAJNOVIJE!