Gdje u Bibliji piše da je homoseksualnost grijeh
Foto: Unsplash

Je li homoseksualnost grijeh? Ako jeste, gdje u Bibliji možemo pročitati da je homoseksualno ponašanje grešno?

Biblija nam dosljedno govori da je homoseksualnost grijeh (Postanak 19,1-13; Levitski zakonik 18,22; Rimljanima 1,26-27; 1. Korinćanima 6,9).

Rimljanima 1,26-27 konkretno uči da je homoseksualnost posljedica suprotstavljanja i neposlušnosti Bogu.

Kada osoba nastavlja živjeti u grijehu i nevjeri, Biblija nam kaže da ju je Bog »prepustio« još gorem i izopačenijem grijehu kako bi joj pokazao ispraznost i beznadežnost života odvojenog od Boga. 1. Korinćanima 6,9 kaže da homoseksualci (»mekoputnici«) neće baštiniti kraljevstva Božjega.

Homoseksualnost kao rezultat grijeha

Bog nije stvorio čovjeka s homoseksualnim željama. Biblija nam kaže da osoba postaje homoseksualcem zbog grijeha (Rimljanima 1,24-27), a u krajnjoj liniji vlastitim izborom.

PROČITAJTE: Zašto homoseksualnost nije poput ostalih grijeha?

Osoba može biti rođena s povećanom sklonošću prema homoseksualnosti kao što su neki ljudi rođeni s većom tendencijom prema nasilju i drugim grijesima. Ali to ne opravdava osobu koja izabire prepuštanje grješnim željama.

Svaki grijeh je uvreda Bogu, ne samo homoseksualnost

Ako je osoba rođena s većom sklonošću prema bijesu, daje li joj to pravo da se prepusti tim sklonostima? Naravno da ne! Isto važi i za homoseksualnost.
Međutim, Biblija ne opisuje homoseksualnost kao »najveći mogući« grijeh. Svaki je grijeh uvreda Bogu. Homoseksualnost je samo jedna od mnogih stvari navedenih u 1. Korinćanima 6,9-10 koja osobu sprječava da uđe u kraljevstvo Božje.

Prema Bibliji, Božje oproštenje podjednako je dostupno homoseksualcu i preljubniku, idolopokloniku, ubojici, lopovu itd. Bog također obećava snagu za pobjedu nad svakim grijehom, a u to spada i homoseksualnost, i to svima koji povjeruju u Isusa Krista za svoje spasenje (1. Korinćanima 6,11; 2. Korinćanima 5,17).

Izvor: Gotquestions.org