Američki pastor John MacArthur tvrdi da ne postoji mentalna bolest

Pastor John MacArthur je nazvao mentalne bolesti "plemenitim lažima"

Američki pastor John MacArthur iz Grace Community Church u Sun Valleyu, Kalifornija, tvrdi da ne postoji takva stvar kao što je mentalna bolest.

Više od jedne od pet odraslih osoba u SAD-u živi s mentalnom bolešću, prema američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti. Više od jednog od pet mladih (u dobi od 13 do 18 godina) trenutno ili u nekom trenutku tijekom života imalo je ozbiljno iscrpljujuću mentalnu bolest.

Otprilike jedna od 25 odraslih osoba u SAD-u također živi s ozbiljnom mentalnom bolešću, poput shizofrenije, bipolarnog poremećaja ili velike depresije.

Međutim, nekoliko dana prije početka Mjeseca svijesti o mentalnom zdravlju, MacArthur je nazvao mentalne bolesti “plemenitim lažima” govoreći tijekom panel rasprave u Grace Church of the Valley prošlog četvrtka, izvještava Christian Post.

Navodeći argumente koje je iznio klinički psiholog Bruce E. Levine u svojoj knjizi A Profession Without Reason and The Myth of Mental Illness, sada pokojnog mađarsko-američkog psihijatra Thomasa Szasza, MacArthur je pozvao roditelje da ne vjeruju u “plemenite laži” za koje on tvrdi da su podržani od strane farmaceutske industrije kako bi mogli prodavati lijekove javnosti.

Djeca su grešna

MacArthurovi komentari o mentalnim bolestima došli su kao odgovor na pitanje o pomoći roditeljima da prebrode američku “kulturnu katastrofu”.

“Jednostavno rečeno, djeca su grešna. Imam praunuke, i do njihove 3 ili 4 godine počinje se očitovati njihova grešna priroda. Onda dodate tome da su grijesi očeva praćeni generacijama, trećom i četvrtom generacijom”, rekao je MacArthur.

Osim njihove grješne prirode, pastor kalifornijske megacrkve objasnio je da sadašnja kultura cilja na djecu kako bi ih zarobila u grijehu.

“Homoseksualci kažu da idu po vašu djecu. Ne pokušavaju ih zaštititi, ciljaju na njih u školama. Ciljaju na njih preko medija. Disney i slične tvrtke, koje razvijaju dječju zabavu, ciljaju djecu za ono što je stvarno moralno i duhovno uništenje. Dakle, ovo je rat protiv djece”, rekao je MacArthur, koji je u ponedjeljak objavio svoju novu knjigu Rat protiv djece: pružanje utočišta vašoj djeci u neprijateljskom svijetu.

MacArthur je ustvrdio da sve češća dijagnoza djece s mentalnim bolestima danas ne uči njihovu osobnu odgovornost, a davanje lijekova za te bolesti samo ih pretvara u ovisnike o drogama i potencijalno kriminalce.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!