Anglikanski đakon: Liberalizam je najveća prijetnja kršćanstvu, oruđe koje đavao koristi!

Anglikanski đakon upozorava da je liberalizam na Zapadu “najveća prijetnja” kršćanstvu, te ga naziva “jednim od oruđa koje đavao koristi”.

Calvin Robinson, đakon u Slobodnoj crkvi Engleske, rekao je tijekom intervjua za Fox News da je fraza “progresivno kršćanstvo” “oksimoron”, opisujući ljevičarske kršćane kao “lažne”.

Rekao je da je liberalizam zabrinjavajući jer je “ukorijenjen u izvrtanjima istine”.

“[L]iberalizam je još više iskrivljen u smislu uzimanja nečega što zvuči suosjećajno, zvuči empatično, ali zapravo nije u potpunosti istinito kako bi natjerao ljude da vjeruju u to, kao što je, znate, trans queer teorija, rodna teorija , kritička teorija rase”, objasnio je đakon.

Geneza radikalno progresivne ideologije, tvrdi da je, “zapravo je komunizam, za koji znamo da je nespojiv s kršćanskom vjerom, jer je djelo neprijatelja.”

“[T]oliko papa, toliko kardinala, toliko dobrih svetih ljudi kroz povijest su to rekli sasvim eksplicitno”, rekao je Robinson. “Ne bismo trebali popustiti zbog komunizma. Svakako to ne bismo smjeli dopustiti zbog neomarksizma i, prema tome, ne bismo trebali spustiti oprez zbog liberalizma.”

Mnogi svećenici u Europi prihvaćaju progresivnu ideologiju

Robinsonovi komentari dolaze jer mnogi članovi svećenstva u Europi prihvaćaju progresivnu ideologiju.

Početkom ožujka, katolički biskupi u Njemačkoj izglasali su formalne ceremonije za blagoslov istospolnih veza, što je izravna kontradikcija katoličkoj ortodoksiji i doktrini Vatikana.

Još nedavno, u srpnju, nadbiskup Yorka, Stephen Cottrell, opisao je početak molitve Gospodnje — “Oče naš” — kao “problematičan”, prema The Guardianu.

Biblijska molitva, zapisana u Mateju 6,9-13 i Luki 11,2-4, “problematična je za one čije je iskustvo zemaljskih očeva bilo destruktivno i uvredljivo, kao i za sve nas koji smo previše radili iz tlačiteljskog patrijarhalni stisak nad životom.”

Cottrell je komentirao Isusovo učenje tijekom Opće sinode, sastanka koji se sastoji od vladajućeg tijela Crkve Engleske. Suočio se s odbijanjem zbog svog prijedloga.

Kanonik dr. Chris Sugden, zaređeni svećenik u Crkvi Engleske, uzvratio je: “Kaže li nadbiskup Yorka da je Isus bio u krivu ili da Isus nije bio pastoralno svjestan? Čini se da je to simbolično za pristup nekih crkvenih vođa da se oslanjaju na kulturu, a ne na Sveto pismo.”

“Progresivno kršćanstvo je oksimoron”

Robinson, sa svoje strane, vidi pomak u teologiji i udaljavanje od ortodoksije kao rezultat ljevičarstva koje se uvlači u zapadnu crkvu.

“Progresivno kršćanstvo je oksimoron”, rekao je. “Možeš biti ili kršćanin ili možeš biti napredan.”

Đakon je nastavio: “Kršćanska vjera je inherentno konzervativna, jer pruža skup vrijednosti koje suvremeni svijet smatra konzervativnima – ideje kao što je brak između jednog muškarca i jedne žene, da nas je Bog stvorio muškarcem i ženom, i On ih je učinio drugačijima. Znate, nismo jednaki po tome što smo isti. Jednaki smo u pogledu dostojanstva i vrijednosti. Ali mi smo komplementarni i različiti sa svrhom.”

“Progresivno kršćanstvo ponovno je izvrtanje istine”, dodao je. “Sve je to laž. Istinu možete imati ili ne. Istina je objektivna, zar ne? Dakle, imate istinu ili laž.”

NAJNOVIJE!