Biskup je opisao ozljede nakon napada nožem: “Ostao sam bez oka”

"Ovo oko je izgubljeno", rekao je Emmanuel svojoj zajednici.

Svijet je bio šokiran kada je ekstremist izveo napad na biskupa Mar Mari Emmanuela u asirskoj crkvi Krista Dobrog pastira u Wakeleyju, predgrađu Sydneya u Australiji, što je snimljeno u prijenosu uživo iz crkve.

Nakon napada, australske su vlasti pokušale ušutkati video i surađivale s raznim platformama društvenih medija kako bi ga uklonile. Elon Musk i njegova X platforma (bivši Twitter) jedini su veliki kanal koji je to odbio, u ime slobode govora.

Budući da je žestoki napad izveo navodni radikalni islamist, napadač je maloljetnik i australske vlasti nisu objavile njegov identitet, Emmanuel se vratio za propovjedaonicu sa svježom energijom za širenje evanđelja Isusa Krista.

Tijekom oporavka, Emmanuel je rekao da je oprostio svom napadaču, ali je također dobio iznenađujuće novosti o svom stanju.

“Ostao sam bez oka”, rekao je Emmanuel svojoj zajednici u nedavnoj propovijedi održanoj na arapskom. “Molim Gospodina Isusa Krista da prihvati ovo oko kao znak ljubavi i znak žrtve.”

S obzirom na to da je vid tako sastavni dio ljudskog iskustva, Emmanuelu bi bilo lako gajiti gorčinu i ljutnju sa stavom “zašto ja” nakon napada. Umjesto toga, on odražava milost, ljubav i milosrđe koje je za nas modelirao Isus Krist.

Biskup kaže da je njegova žrtva ništa u usporedbi s Isusovom

Mar Mari Emmanuel kaže da je njegova žrtva ništa u usporedbi s onim što je Isus učinio za nas na križu.

“Stidim se reći da se žrtvujem Gospodinu. Ono što je Gospodin učinio na drvu križa, niti jedan čovjek ne može učiniti ono što je On učinio“, dijeli Emmanuel.

Ljutnja u ovakvoj situaciji jedna je zamka u koju bi nas Sotona sve želio uhvatiti, ali druga je zamka gajenje mržnje prema onima koji nas progone. Ipak, to je još jedna zamka koju je postavio Sotona koju Emmanuel bez napora zaobilazi i umjesto toga obasipa ljubavlju one koji ga progone.

“Molim Te, moj dragi i voljeni Isuse, da prihvatiš svojom milošću i ljubavlju, da prihvatiš ovo oko, kao znak ljubavi za svaku muslimansku osobu”, molio je Emmanuel. “Gdje god da si, dajem ti svoje oči, voljeni moj muslimanu. Ako ne vidiš, ja ću biti tvoje oko.”

Nitko to ne može izraziti boljim riječima od samog Isusa Krista tijekom Govora na gori u Mateju 5,44: “A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone”.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!