Blizanci krstili blizance: Bebe su u crkvu dočekali svećenik i đakon – braća blizanci

Kada su roditelji saznali da očekuju blizance, bili su uzbuđeni što će tu vijest podijeliti sa svojim župnikom Benom Daghirom, koji je zaređen u proljeće 2022., budući da je i on blizanac.

Blizanci Gianna i Andrew Renwick rođeni su 18. srpnja. Mjesec dana kasnije, 20. kolovoza, krstili su ih svećenik Ben Daghir i đakon Luke Daghir, koji su braća blizanci u Rimokatoličkoj crkvi u Reynoldsvilleu, Pennsylvania.

Luke i Kristin Renwick roditelji su četvero djece mlađe od 4 godine: Arthura, Grace, Gianne i Andrewa. Katolički par rekao je da su se uvijek molili za blizance, znajući da je to dio obitelji. Kristinina mama je blizanka, a mamin djed je bio blizanac. No, nakon spontanog pobačaja prošle jeseni, Renwickovima nisu padali na pamet blizanci.

“Kada smo ponovno zatrudnjeli, bili smo blagoslovljeni blizancima pa smo na kraju udvostručili obitelj”, rekao je Luke Renwick.

Kristin je dodala: “Uvijek smo molili za blizance. Nikad zapravo ne pomislite hoće li nam Bog uslišiti ove molitve? Ali, svakako, molitve su uslišane i Bog je dobar.”

Luke je objasnio da su, kada se približavao datum krštenja, razgovarali sa svećenikom Daghirom o organiziranju krštenja.

“Zamolili smo ga da to učini i u tom razgovoru on je rekao: ‘Hej, hoćeš li biti spreman da i moj brat bude dio toga? On će u tom trenutku biti đakon i tada bi blizanci krstili blizance'”, rekao je otac Luke.

“Mislili smo da je to najbolja stvar na svijetu, i mislim, koliko je to jedinstveno?”, rekao je Luke.

Renwickovi su odlučili da će umjesto zasebne ceremonije to učiniti tijekom mise, jer su željeli da i drugi ljudi to dožive.

Još jedna jedinstvena okolnost bila je mogućnost imati dva para kumova – po jedan za svaku bebu. Gianni su kumovi Kristinina sestra i šogor, a Andrewu su Lukina sestra i bliski obiteljski prijatelj koji je trenutno na bogosloviji.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!