Dvije najveće opasnosti za dušu
Foto: Unsplash

Postoje dvije najveće opasnosti kojima sotona želi zarobiti našu dušu!

Uvjeren sam da najveća opasnost za dušu i najveća zapreka konačnoj pobjedi neće biti popuštanje pred fizičkim neprijateljima, nego predanje srca silama koje se bore u nama.

Iako će protiv vidljive Crkve biti vođena velika bitka, najžešći napadi bit će na bojnom polju duše. Vidim strašno čudovište zvano strah, koje maše svojim mačem i napreduje protiv djece Najvišeg. Sprema se baciti svoje strelice. Glasno viče o užasu sutrašnjeg dana. Izgovara laži protiv Gospodina Isusa. Pokušava uštrcati otrov u naše vene i oslijepiti nam oči na obećanja Božja.

Jedini štit koji može odbiti njegovu strelicu je štit vjere. Ono zna da ako natjera djecu Božju na strah, bitka će biti napola zadobivena. Neka nam Bog dâ milost da kažemo poput onoga izraelskog pjevača: “Uzdam se, ne bojim se više” (Iz 12,2).

VIDI OVO: Ljudska duša nakon smrti: Što se s njom događa?

Pogledajte sumnju! Eno, dolazi! Nema koplja. Ne maše mačem. Smiješi se. Pokušava biti slobodna. Koristi sladunjav, uvjerljiv ton i kaže: “Ako tvoj Bog doista ispunjava svoja obećanja, zašto dopušta da upadaš u ovakva stanja? Nema koristi pokušavati se boriti protiv svih tih udruženih sila. Dopusti mi reći da ono takozvano obećanje ne može biti u skladu s onim što ti posjeduješ.”

Zatim ti se smije u lice. Mnogi su joj povjerovali. Čim su stavili svoje ruke u njezine, zatvorila ih je u dvorac sumnje i ubrzo su bili u rukama velikog očaja. Ne budite previše sigurni da ste imuni na njezinu snagu. To je demon koji je kušao i Ivana Krstitelja kad je bio u tamnici. Sjećate se da je poslao svoje učenike Isusu da ga pitaju: “Jesi li ti onaj koji ima doći, ili da drugoga čekamo?” (Mt 11,3).

Sumnja je započela svoje djelo. Potpuno je zarobila i Jobovu ženu, a zatim ju je tjerala da pokuša nagovoriti samog Joba da prokune Boga i umre. Ali Job je sjedio na tvrđavi vjere i rekao: “Nestani, demone sumnje … ‘Ako me i pogubi, ipak ću se uzdati u nj'” (Job 13,15).

Autor: Charles S. Price