‘Potrebne su nam molitve za Božju zaštitu’: Bračni par iz Ugande je ostao bez doma nakon obraćenja na kršćanstvo

Napad je bio posljednji od mnogih slučajeva progona kršćana u Ugandi.

Stariji par u istočnoj Ugandi je ostao bez doma nakon obraćenja na kršćanstvo. Morali su pobjeći iz svog sela nakon što su muslimanski rođaci uzrujani njihovim obraćenjem na kršćanstvo zaprijetili da će uništiti njih i njihov dom.

U selu Wakalende, okrug Kyebando u gradu Mayuge, 70-godišnji Sula Mugudi i njegova supruga, Aisha Mugudi, 62, povjerovali su Kristu 16. rujna tijekom jednotjedne crkvene evangelizacijske kampanje kućnih posjeta.

Tri dana nakon obraćenja, par je prisustvovao crkvenom cjelonoćnom molitvenom bdijenju, vrativši se kući 20. rujna i otkrivši da su rođaci koji su saznali za njihovo obraćenje napravili nered na njihovoj kući.

“Kada smo se vraćali u našu krovnu kuću pokrivenu travom, pronašli smo neke od krhotina oko kuće”, rekla je Sula Mugudi za Morning Star News. “Kada smo ušli u kuću, našli smo prijeteću poruku ‘Danas ako te nađemo u blizini, uništit ćemo te s kućom. Postali ste sramota za našu muslimansku obitelj pridruživanjem krivoj vjeri.’”

Par je odmah napustio kuću

Uplašeni par odmah je napustio kuću.

“Bio je to vrlo težak trenutak za nas – bez mjesta za boravak, bez odjeće i posteljine”, rekla je Sula.

Pastor čije je ime tajno iz sigurnosnih razloga rekao je da je par premješten što dalje kako bi izbjegli napade svojih muslimanskih rođaka.

“Kad je par stigao u našu crkvu, izgledali su potreseni i uplašeni”, rekao je. “Crkva ih je sakrila za dobrobit crkve kao i za živote ovo dvoje novih kršćana. Potrebne su nam molitve za Božju zaštitu i providnost.”

Napad je bio posljednji od mnogih slučajeva progona kršćana u Ugandi koje je Morning Star News dokumentirao.

Ustav Ugande i drugi zakoni osiguravaju vjersku slobodu, uključujući pravo na propagiranje vlastite vjere i prelazak s jedne vjere na drugu. Muslimani ne čine više od 12% stanovništva Ugande, s visokom koncentracijom u istočnim područjima zemlje.

NAJNOVIJE!