Britanski profesor otpušten s kršćanskog fakulteta jer je napisao da je homoseksualnost grijeh

Profesor na biblijskom fakultetu u Velikoj Britaniji koji je dobio otkaz zbog tweeta da homoseksualnost “napada crkvu”, a koji je kasnije saznao da su upravitelji fakulteta također razmatrali da ga prijave kao potencijalnog terorista, podigao je tužbu protiv svog bivšeg poslodavca.

Dr. Aaron Edwards smijenjen je sa svog položaja na fakultetu Cliff u Derbyshireu, u Engleskoj, nakon što je 19. veljače objavio dotični tweet. Administratori koledža otpustili su Edwardsa jer je svojim radom “doveo fakultet na loš glas”.

Profesorov savjetnik u Kršćanskom pravnom centru optužio je višeg člana osoblja da je rekao da bi riječi njegovog klijenta “mogle biti izuzetno štetne” i “utjecati na temeljni rad koledža” i “poslovni plan”.

U svom tweetu od 19. veljače, Edwards je napisao: “Homoseksualnost napada Crkvu. Evangelisti više ne vide ozbiljnost ovoga b/c, oni su zauzeti ispričavanjem za svoju očito barbarsku homofobiju, bila ona istina ili ne. Ovo *je* “Evanđeosko pitanje”, usput. Ako grijeh više nije grijeh, više nam ne treba Spasitelj.”

Osim njegove smjene, fakultet je otkrio da su, tijekom disciplinskog saslušanja 8. ožujka, administratori razmatrali prijavu Edwardsa za sprječavanje, inicijativu koja prati navode o terorizmu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Profesor je radio na fakultetu sedam godina

Edwards je bio zaposlen na fakultetu sedam godina bez ikakvih formalnih stegovnih pitanja ili upozorenja, prema Kršćanskom pravnom centru.

Profesor tuži Cliff College tražeći odštetu zbog nepravednog otkaza i kompenzaciju prema Zakonu o jednakosti iz 2010. Puno saslušanje pred sudom za zapošljavanje za njegov slučaj očekuje se sljedeće godine, rekao je Kršćanski pravni centar.

“Svatko tko je zabrinut za akademske slobode, kršćanske slobode i slobodu govora trebao bi biti duboko zabrinut zbog onoga što mi se dogodilo”, rekao je Edwards u izjavi.

“Reakcija na moj tweet i nepravedno postupanje koje sam doživio od strane Cliff Collegea i Metodističke crkve u Britaniji potpuno ilustrira problem kojim se moj tweet bavio”, rekao je.

“Tweet nije bio klevetnički; nije bio napad na bilo kojeg kolegu ili pojedinca; nije bio uvredljiv; te nije bio ekstremistički vjerski stav. Upućen je evanđeoskim kršćanima kao točka doktrine, a mnogi su ga pogrešno shvatili koji žele izazvati osobne i institucionalne probleme za one koji izražavaju takvo stajalište”, objasnio je Edwards.

“Utjecaj na mene i moju obitelj bio je vrlo značajan. Kao rezultat toga izgubio sam mnogo prijatelja i klevetali su me ljudi koji ne znaju sve detalje, ali me sada vide kao neljubaznu osobu punu mržnje”, zaključio je.

Andrea Williams, izvršna direktorica Kršćanskog pravnog centra, koja je odrasla u Metodističkoj crkvi, rekla je da je tužna što vidi Metodističku crkvu, a nekoć renomirani biblijski koledž gubi svoj put jer više ne podupire brak kako ga Bog definira, niti podupire one koji to izražavaju.

NAJNOVIJE!