Ova časna sestra zalaže se da se homoseksualci mogu vjenčati u Crkvi

Sestra Lucía Caram, koja živi u Španjolskoj, ali je Argentinka, rekla je tijekom nedavnog televizijskog programa da se zalaže za to da se homoseksualni parovi mogu “vjenčati u Crkvi”.

U emisiji pod nazivom “Cuentos Chinos” (“Velike priče”), voditelj Jorge Javier Vázquez, koji je homoseksualac, upitao je redovnicu: “Biste li bili za to da se homoseksualci vjenčaju u Crkvi?”, na što je časna sestra odgovorila: “Bila bih za to da se homoseksualci vjenčaju u Crkvi jer Bog uvijek blagoslivlja ljubav.”

Sestra je također dodala: “Moj najbolji prijatelj je gay. On je Juan Carlos Cruz, globalni vođa LGTBI.”

Cruz je čileanski aktivist i žrtva seksualnog zlostavljanja od strane pokojnog Fernanda Karadima, svećenika koji je otpušten iz svećeničke službe.

Papa Franjo je u ožujku 2021. imenovao Cruza članom Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika kojim predsjeda nadbiskup Bostona, kardinal Sean O’Malley.

Na pitanje bi li dva muškarca, koja imaju seksualne odnose, počinila grijeh, sestra Caram je rekla: “Nisam nitko da kažem da netko čini grijeh u bilo čemu. Mislim da svaka osoba zna. Počiniti grijeh … Vrlo je komplicirano željeti činiti zlo. Ja sam nitko da ikoga osuđujem. A Isus kaže da ne trebamo nikoga osuđivati. Dakle, ne bih osuđivala niti govorila ‘ovo je grijeh ili ovo nije grijeh’. Ni o kome.”

Televizijski voditelj potom je pitao bi li časna sestra preporučila dvjema homoseksualnim osobama da imaju spolne odnose. “Ako se vole … Što hoćeš da ti kažem! Oni nemaju zavjet čistoće koji ja imam”, odgovorila je.

Nakon odgovora časne sestre, voditelj je izjavio da Caram treba biti papa, na što je ona odgovorila: “Ne. S Franjom smo jako zadovoljni. Imamo najboljeg papu u povijesti.”

NAJNOVIJE!