Crkva u Sjevernoj Karolini otpustila pastora nakon što je otkrila da je bio uključen u nedolično seksualno ponašanje

Nakon jednoglasne odluke vodstva, crkve Pursuit u Sjevernoj Karolini otpustila je svog pastora jer je otkrila da je bio uključen u nedolično seksualno ponašanje.

Crkva Pursuit iz Denvera objavila je u pismu u ponedjeljak da je smijenila pastora Jordana Greena s njegove čelne pozicije. Prema pismu, odluka o otpuštanju Greena “donesena je brzo nakon što su crkveni čelnici saznali za situacije koje uključuju Jordana Greena u vezi s uznemiravanjem na radnom mjestu.”

Počinio je djela seksualnog zlostavljanja

“Želimo biti jasni, Jordan Green je počinio djela seksualnog zlostavljanja koja su duboko ranila njegove žrtve, ljude koji crkvu Pursuit nazivaju domom”, stoji u pismu.

Bivši pastor Green je priznao svoje nedjelo prošli tjedan pred dvojicom crkvenih vođa, prema pismu, iako je na naknadnom sastanku s osobljem očito “rekao djelomične istine i manipulirao događajima kako bi odgovarao narativima koje je toliko želio kontrolirati”. Crkva tvrdi da “Jordanova ispovijed nije bila nikakva ispovijed”.

Jedan po jedan, hrabri ljudi počeli su dijeliti svoje osobne priče o tome kako ih je Jordan povrijedio tijekom njihovog zaposlenja u crkvi Pursuit. Bilo je grubo. Bilo je ljutito. Bilo je stvarno. Sjedio je tiho, pognute glave.

Greenu neće biti dopušteno boraviti na crkvenom posjedu niti ući u školu koju zajednica nadzire.

Green je izjavio da je duboko slomljen zbog boli koju je donio crkvi i sramote koju je nanio Kristovom imenu.

“Gospodin je spustio osudu i disciplinu na moj život za što sam mu iznimno zahvalan. Kada nas Bog disciplinira uvijek je da oslobodi, a nikad da uništi. Nastavit ću se kajati pred Gospodinom i tražiti ga kroz ovu sezonu discipline.”

NAJNOVIJE!