Crkva u Walesu će položiti bijelo cvijeće u spomen na LGBT osobe koje su povrijedili kršćani

Sudionici će sudjelovati u djelima sjećanja i nade za LGBT osobe.

Crkva u Walesu ide prema omogućavanju istospolnih brakova unutar svojih crkava. Na službi će položiti cvijeće u spomen LGBT osoba.

Od 2021. homoseksualni parovi imaju priliku da svoje zajednice blagoslove u crkvi nakon civilnih obreda, ali službeno odobrenje za crkvena vjenčanja nije osigurano zbog ustavnih pravila koja zahtijevaju dvotrećinsku većinu svećenstva, biskupa i laika članova.

Odobravanje laičkih članova ostaje neizvjesno zbog toga što neki imaju tradicionalna stajališta o braku.

Kako bi se potaknula ‘inkluzivnost i pomirenje’, značajnu službu u katedrali u Llandaffu organizira OneBodyOneFaith u suradnji s The Gathering. Ovaj događaj ima za cilj obilježiti pojedince koji su se zbog svoje seksualnosti ili rodnog identiteta osjećali isključenima ili oštećenima od strane kršćanskih zajednica.

Sudionici će položiti bijelo i ljubičasto cvijeće

Sudionici će sudjelovati u djelima sjećanja i nade, uključujući polaganje bijelog cvijeća za one koji su počinili samoubojstvo i ljubičastog cvijeća koje simbolizira nadu u budućnost, kao i pisanje u knjigu sjećanja za voljene.

Biskupica Mary Stallard podijelila je svoje oduševljenje službom s Nation Cymru: „Oduševljena sam što se ova služba održava u katedrali u Llandaffu. Cijenimo svoj poziv da budemo uključiva crkva, a ovaj rad to naglašava. Čvrsto se nadam da će ova služba ponuditi putokaz na važnom putu iscjeljenja i preobrazbe, kako za one koji sudjeluju tako i za naše šire crkvene i vjerske zajednice.”

Biskup Gregory Cameron govorio je o važnosti priznavanja štete. Rekao je velškoj novinskoj kući: “Dok Crkva preispituje svoj stav prema LGBT+ osobama, moramo prepoznati ne samo diskriminaciju, već i stvarnu štetu nanesenu pojedincima. Ova služna ima za cilj pridonijeti nečemu priznanju te štete i učiniti korak u smjeru ozdravljenja.”

Luke Dowding, glavni izvršni direktor OneBodyOneFaitha, istaknuo je značaj ove komemoracije: „Ova misa zadušnice je hrabra prilika da se iskreno govori o šteti koju LGBT+ osobe nastavljaju doživljavati, ali i o budućnosti u kojoj kršćanska crkva više nije suučesnik u tome. Zahvalni smo tradicijama poput Crkve u Walesu koja pokazuje jasno vodstvo u ovome.”

Služba je otvorena za sve i zakazana je za nedjelju 26. svibnja u 17:30 sati u katedrali u Llandaffu.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!