Dva kršćanska brata iz Pakistana mučena i prisilno preobraćena na islam

Dva kršćanska brata iz Pakistana prisilno su preobraćena na islam nakon što su ih muslimanski muškarci oteli i brutalno mučili.

Azam i Nadeem Masih kršćanska su braća iz područja Kharota Syedan ​​u okrugu Sialkot u provinciji Punjab u Pakistanu.

Braću su navodno 22. siječnja otela dvojica muslimana, Qaseem Shah i Sunny Shah, navodi CLAAS-UK, koji se fokusira na položaj kršćana u Pakistanu, u izjavi koju je grupa poslala The Christian Postu.

Azam Masih je u svojoj službenoj policijskoj žalbi podnesenoj policijskoj stanici Kotli Loharan detaljno opisao incident.

Navodi da je odveden u rezidenciju Sunny Shaha, gdje su ga oba napadača napala željeznim šipkama, s ciljem da ga prisile na prijelaz na islam pod prijetnjama smrću. Nadeem Masih se navodno suočio sa sličnom brutalnošću.

Njihovo obraćenje, prema izjavi Azama Masiha, bio je iznuđen čin kako bi im se spasili životi. Nakon što su se obratili, pušteni su, ali su im upućene prijetnje smrću ako progovore o incidentu.

Braći je pružena medicinska pomoć u civilnoj bolnici u Sialkotu, rekao je CLAAS-UK, dodajući da je policija privela obojicu optuženih muslimana, što je rijedak slučaj pravnog postupka u takvim slučajevima u Pakistanu.

Ovaj nasilni incident izazvao je strah i bijes u lokalnoj kršćanskoj zajednici, a braća se trenutno skrivaju tražeći pravdu.

Kršćani, koji čine oko 1,5% stanovništva Pakistana, suočavaju se s nasiljem zbog optužbi za bogohuljenje.

NAJNOVIJE!