Engleska crkva planira omogućiti blagoslov istospolnih parova od strane svećenika

Engleska crkva namjerava omogućiti blagoslov istospolnih parova od strane svećenika nakon građanskog vjenčanja.

Ova crkva objavila je jučer da će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci započeti rad na stvaranju novih smjernica za pastoralnu skrb i drugih materijala potrebnih kako bi se omogućilo svećenicima da blagoslivljaju istospolne parove.

Generalna sinoda, upravno tijelo ove crkve, održala je četverosatnu raspravu o ovom pitanju koje je otkrilo podijeljenost unutar same institucije nakon što je sinoda u veljači donijela odluku da se homoseksualnim parovima dopusti molitva nakon građanskog vjenčanja.

Iako Engleska crkva ne dopušta sklapanje istospolnih brakova u svojim crkvama, ovo središnje mjesto svjetske anglikanske zajednice prati pažljivo diskurs o homoseksualnosti i rodu, koji zauzvrat ima ogroman utjecaj na milijune anglikanaca diljem svijeta.

“Bilo je korisno čuti stavove članova sinode, a sada ćemo ih uključiti u intenzivan proces izrade prijedloga koji započinjemo. S radošću se radujemo ponovnom susretu u studenom”, izjavila je biskupica Sarah Mullally iz Londona.

Ova odluka je samo u nizu onih u kojima je primjetno da se ova crkva, poput nekih drugih “progresivnih” crkava, sve više udaljava od učenja Božje Riječi.

NAJNOVIJE!