Gotovo polovica Australaca bi ovog Božića išla u crkvu – kada bi bili pozvani

S približavanjem Božića, mnogi kršćani možda razmišljaju trebaju li pozvati prijatelje i obitelj koji nisu vjernici da dođu s njima u crkvu kako bi mogli podijeliti razlog zašto je ovo godišnje doba tako posebno za njih.

Za one u Australiji, NCLS Research je objavio podatke koji pokazuju da bi gotovo polovica Australaca bila spremna prisustvovati crkvenoj službi ako su pozvani, a samo četvrtina bi ponudila kategoričko odbijanje.

NCLS Research, koji je također odgovoran za petogodišnju Nacionalnu anketu o crkvenom životu, koristi anketu kako bi ispitao stavove Australaca prema vjeri i duhovnosti.

Istraživanje je otkrilo da bi oko 45% ispitanika prisustvovalo božićnoj službi ako bi bili pozvani, a još 20% nije sigurno kako bi odgovorili.

Prema anketi, osobni odnosi bili su ključni za to hoće li prihvatiti pozivnicu, a nešto više od trećine ispitanih reklo je da bi vjerojatnije prisustvovali kad bi znali da je to važno prijatelju ili rođaku koji je uputio poziv.

Sljedeći najvažniji čimbenik, s nešto manje od 30%, bilo je nudi li crkva brižno i gostoljubivo okruženje.

Ranija istraživanja pokazala su da je mnogo manje vjerojatno da će ljudi prihvatiti poziv crkve ili vjerske skupine, naglašavajući važnost individualnih veza.

Uz oko 10% anketiranih koji su rekli da ne poznaju nikoga tko je išao u crkvu, istraživanje pokazuje koliko je važno da kršćani dijele svoju vjeru s ljudima u svom životu.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!