Hoće li digitalne Biblije, poput YouVersion Bible, istisnuti papirnate?

Danas postoje razne digitalne Biblije. Na moderne uređaje se vrlo lako preuzimaju. Hoće li takve Biblije istisnuti papirnate?

S više od 95 instaliranja u minuti, YouVersion Bible App proslavila je svoju 15-godišnjicu ovog mjeseca na više od 575 milijuna uređaja na gotovo 2000 jezika. Digitalna popularnost Riječi Božje ne pokazuje znakove usporavanja.

Izvršni direktor YouVersiona, Bobby Gruenewald, objasnio je da je Bible App bila jedna od samo 800 aplikacija dostupnih za preuzimanje kada je Apple pokrenuo svoju iOS App Store 10. srpnja 2008. godine.

YouVersion Bible App nadmašila sva očekivanja

U prva tri dana aplikacija je preuzeta više od 83.000 puta. Danas Bible App nastavlja nadmašivati ​​očekivanja u moru od više od 1,6 milijuna aplikacija, piše The Christian Post.

“Kada smo predali aplikaciju na odobrenje, nismo čak ni znali hoće li dospjeti u App Store”, prisjetio se Gruenewald. “Na kraju je postala jedna od samo nekoliko stotina besplatnih aplikacija dostupnih tog prvog dana i imala je nevjerojatan prvi vikend. Iskreno, bili smo oduševljeni.”

S godinama je njezina popularnost samo nastavila rasti.

Na gotovo 2000 jezika 

Kada je aplikacija prvi put pokrenuta, tekst je sadržavao samo dva jezika, ali do svoje pete godine bilo ih je više od 500. Tekst aplikacije YouVersion Bible sada je prikazan na gotovo 2000 jezika, a plan je da se do 2033. Biblija prevede na više od 7000 svjetskih jezika.

Kako digitalne Biblije poput YouVersion Bible App nastavljaju rasti u popularnosti, hoće li one jednog dana zamijeniti fizičke Biblije?

Za sada, prema Digital Millennialsu i Bibliji proizvedenoj u partnerstvu s Barna grupom 2018., čini se da je tiskana verzija Biblije izbor većine mladih ljudi – ogromnih 47% za papirnatu naprema 28% za digitalnu.

50% žena su preferirale tiskanu verziju, a 24% digitalnu, dok je 31% muškaraca preferiralo digitalnu, a 43% ih je za tiskanu Bibliju kao svoj glavni izbor za bavljenje Božjom Riječi.

NAJNOVIJE!