Beba iz Međimurja preminula dva mjeseca nakon što je rođena, pokrenuta je istraga protiv liječnice

DORH je započeo istragu protiv liječnice zbog sumnje da je zanemarila odgovornost u vezi s porodom carskim rezom, što je rezultiralo smrću novorođenčeta i teškom ozljedom rodilje.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o pokretanju istrage zbog sumnje u neprofesionalno postupanje liječnice u medicinskoj ustanovi na području Međimurske županije, kako je objavljeno u priopćenju DORH-a u petak.

Prema osnovanoj sumnji, 49-godišnja liječnica, 29. svibnja 2022., djelujući u medicinskoj ustanovi u Međimurskoj županiji, propustila je pravovremeno izvršiti porod carskim rezom nakon što je pacijentica primljena u rađaonicu, prenosi Dnevnik.hr.

Liječnica je bila svjesna da se radi o slučaju poroda nakon prethodnog carskog reza, a prošlo je više od 16 sati od curenja plodne vode.

Unatoč jasnim indikacijama u CTG zapisu koji je ukazivao na potrebu za carskim rezom, liječnica je inzistirala na prirodnom porodu i prepustila nadzor rizičnog poroda primaljama, rezultirajući time prekasnim poduzimanjem poroda carskim rezom.

Nažalost, dijete je preminulo 7. kolovoza 2022., unatoč poduzetim intenzivnim mjerama liječenja, dok je rodilja pretrpjela tešku ozljedu, kako je priopćeno iz DORH-a.

NAJNOVIJE!