Bolesni Ivan i Božica mole za pomoć – žive u nehumanim uvjetima od 960 kn socijale

Bolesni Ivan i Božica iz okolice Karlovca mole sve dobre ljude za pomoć. Žive u nehumanim uvjetima od samo 960,00 kn mjesečne socijalne pomoći.

Obitelj živi na adresi Brođani 24., okolica Karlovca. U kućanstvu žive Ivan Grubač 1955. godište i Božica Gagovski 1960. godište. Žive u 16m2 prostora.

Kuća je drvena, jako stara, u raspadnom stanju. Po zidovima se nalazi plijesan i crnilo. Zidovi su drveni, stari i puni rupa. Sve je toliko staro i trulo da otpada sa stropa i zidova.

U zraku se osjeti vlaga, a vidljive su gljivice, crnilo i rupe po svim zidovima. Pod u kući je drven, star, trul i propada. Imaju stari mali krevet, prastari stol, prastare ormare, a prozori su šuplji. Cijela kuća je šuplja, kroz koju se osjeti propuh.

Stepenice koje vode u kuću su drvene, stare i oronule, koje svakog trenutka mogu propasti i netko može stradati. Toalet je vanjski, takozvani poljski, star, kroz koji je propuh jer je otvoren.

Ivan i Božica kuća
Foto: Osijeknews.hr

Žive od 960 kn socijalne pomoći

Žive od 960,00 kn zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Karlovac i s time još plaćaju režije. Drugog prihoda nemaju. Oboje su dosta teško bolesni, u više navrata liječeni u bolnicama i klinikama.

Ivan Grubač između ostalih bolesti ima tuberkolozu i liječen je u bolnici Klenovnik. Također boluje i od tumora u glavi. Zbog teškog financijskog stanja nisu u mogućnosti odlaziti liječniku, jer su udaljeni oko 15 km od bolnice, a javnog prijevoza nema.

Trebaju hranu, higijenske potrepštine i drva za ogrjev, a vesele se kada bi ljudi pomogli kako bi izmijenili prozore, jer bi im bilo toplije, a koliko god grijali kroz njih puše hladan zrak. Bili bi sretni kada bi u kući pokrili rupe u zidovima i pokrečili da im je barem malo toplije.

Volonteri Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, Župnik koji je nadležan za navedenu obitelj, mnogobrojni novinari i susjedi, svjedoci su da je navedenoj obitelji hitno potrebna pomoć svih osoba dobrog srca, koji će spasiti život jedne nesretne obitelji koja bi pod starije dane trebala živjeti u boljim uvjetima, kojoj bi odlazak liječniku predstavljao spas.

Temeljem suglasnosti ovjerene kod Javnog Bilježnika Nine Bubaš Magličić u Karlovcu broj: OV-4704/2021 od strane Ivana Grubača i Božice Gagovski, Brođani 24., molimo pomoć uplatiti na račun Udruge: HUPŽNDS. IBAN: HR4824020061101034912. Swift/bic: ESBCHR22.

Navedeni račun može primati uplate iz cijelog svijeta i u svim valutama. Pristigla pomoć biti će odmah bez odgode predana obitelji. Možete im pomoći i odlaskom direktno do njih.

Ivan i Božica kuća 1
Foto: Osijeknews.hr

Informacije za uplatu pomoći Ivanu i Božici:

  • IBAN: HR4824020061101034912
  • Erste&Steiermarkische bank d.d. Swift/bic: ESBCHR22.
  • Primatelj: HUPŽNDS. Skraćeni naziv Udruge.
  • Model: 00
  • Poziv na broj: 1955-1960.
  • Opis: Za obitelj Grubač/Gagovski.

NAJNOVIJE!