Crkva u Šibeniku reagirala na dječju predstavu za Noć vještica: Ista je otkazana

U sklopu šoping-centra Dalmare iz Šibenika, u njihovoj igraonici Happyland, trebala se održati dječja predstava povodom Noći vještica.

Predstava koja se trebala održati 31. 10. je otkazana nakon reakcija lokalne crkve, a onda i zbog negodovanja jednog dijela javnosti.

U petak se, naime, oglasila lokalna Župa sv. Jeronima na svome Facebook profilu.

“Dragi župljani, braćo i sestre,

  • prilažemo obavijest koja je na više mjesta postavljena u centru “Dalmare”.
  • U dječjoj igraonici “Happy Land” održat će se 31. listopada 2023. razne aktivnosti (gatanje u kuglu i karte, fotografiranje s vješticom Gatom…).
  • U takvim igraonicama roditelji obično nemaju pristupa i aktivnosti su povjerene osoblju igraonice.
  • Živimo u demokraciji i svatko ide gdje želi ići. Naša je dužnost i pravo jasno reći da koketiranje s okultnim stvarnostima ili prakticiranje tih istih stvarnosti nema veze sa štovanjem Boga. Upravo suprotno, na taj se način ne štuje Boga i njegovu svemogućnost.
  • Dobro kaže naš narod: “Tko s vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju”, napisali su.

Iz šopinga-centra su se javili jučer ujutro i kazali kako otkazuju događaj.

“Dalmare shopping centar najavio je event koji se trebao održati u igraonici Happyland. Kako smo zbog najavljenog eventa naišli na kritiku dijela javnosti, odlučili smo otkazati event te ovim putem upućujemo isprike svima koji su se na bilo koji način osjetili uznemirenima zbog najave istog. To nam svakako nije bila namjera, jer event je trebao biti edukativnog karaktera s interaktivnom pričom i porukom kako dobro pobjeđuje zlo i mržnju”, napisali su.

NAJNOVIJE!