Danas se otvara Banka hrane: Crveni križ Zagreba poziva na doniranje hrane

Crveni križ Zagreba pozvalo je u subotu na doniranje hrane koju će skladištiti i dalje raspodjeljivati ugroženim građanima Zagreba putem Banke hrane.

“Pozivamo donatore i posrednike u doniranju hrane da se jave Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb ako imaju potrebu donirati hranu ili potrebu za doniranom hranom”, priopćili su u subotu iz Crvenog križa.

Doniranu hranu, kroz svoj distributivno-logistički centar i Banku hrane, koja s radom počinje 1. listopada, raspodjeljivat će ugroženim građanima Zagreba.

Ako imaju viškove, građani mogu donirati sve neoštećene namirnice s valjanim rokom trajanja i higijenske potrepštine koje nisu korištene, u Socijalnom dućanu društva Crvenog križa Zagreb, odnosno u Banci hrane u Heinzelovoj ulici 64-66.

Ondje Crveni križ Zagreb raspolaže skladištem za hranu i socijalnom samoposlugom kapaciteta 352 m² te rashladnom komorom za hranu kapaciteta 25 m², ističe se u priopćenju.

Prikupljanje i distribuciju donacija prehrambenih i higijenskih proizvoda od donatora (tvornica, trgovačkih lanaca i sl.) do Banke hrane Crvenog križa Zagreb, gdje će se skladištiti i dalje raspodjeljivati socijalno ugroženim građanima Zagreba, obavljat će se nabavljenim kombijem Mercedes Benz Sprinter, kombi hladnjačom Fiat Ducato i kamionom MAN. “Investicijom u gospodarska vozila zaokružena je cjelina našeg distributivno-logističkog centra te smo ojačali infrastrukturne kapacitete”, naveli su iz Crvenog križa.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Hrvatskoj se godišnje baci oko 400 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane, odnosno 75 kilograma po osobi.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!