Deveteročlana obitelj ostala bez krova nad glavom: Od kuće ostali samo goli zidovi

Sve što su godinama u Okešincu kod Križa stvarali za svojih sedmero djece, u nekoliko minuta postalo je zgarište, a oni su ostali bez krova nad glavom, djeca bez knjiga za školu, odjeće… Od kuće su ostali samo goli zidovi, sve što je moglo gorjeti je izgorjelo.

“Prolazila sam gdje su blagovaona i boravak, klinci su tu taman bili i onda sam išla otvoriti vrata da vidim i kad sam otvorila plamen je buknuo prema gore i krenulo je gorjeti. Uzela sam klince, stavila ih van, vratila se po mobitel i zvala vatrogasce i zvala ljude da idu pomoći jer su klinci išli uporno za mnom unutra”, ispričala je Ivana Tomašić za DNEVNIK.hr.

Troje od sedmero djece u trenutku požara bili su s majkom kod kuće. Ostali u školi. Otac Alen bio je na poslu.

“Nisam ni bio svjestan što je bilo dok mi nije kliknulo u glavi i kad sam došao i vidio… suze, užas, noge su se odsjekle. Nisam znao što bi”, rekao je Alen Tomašić.

Obitelj Tomašić u nekoliko je minuta ostala bez krova nad glavom, unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca.

“Bilo nas je u kompletu devet vozila i 16 vatrogasaca. Bila je to nemoguća misija, to je starija kuća, suha građa i sve ostalo. A došlo je do zapaljenja dimnjaka”, objasnio je Danijel Hržina, zapovjednik DVD-a Križ.

Sreća u nesreći je što se požar dogodio usred bijela dana, a dodatna nesreća je što su kuću tek kupili i to na kredit.

“Sredili smo i taman smo trebali prepisati kuću na sebe i onda to je u par minuta izgorjelo sve”, kazala je Ivana.

Namještaj, odjeća, sve što je vrijedno nestalo je u plamenu, ali zato su brzo reagirali prijatelji i institucije. Općina je osigurala privremeni smještaj.

Općina, prijatelji, susjedi, udruge, cjelokupni kraj. Svi su se aktivirali za pomoć obitelji. U subotu u Okešincu bila je simbolična izložba konja, s namjenom prikupljanjem novca za obitelj.

Trenutno se traži građevinsko poduzeće za izvođenje grubih radova, a novčani prilozi mogu se uplatiti na račun obitelji: IBAN: HR9623400093206270451, Alen Tomašić.

NAJNOVIJE!