Nevrijeme u Hrvatskoj
Foto: JVP Grada Osijeka

U Hrvatskoj je nevrijeme danas stvorilo kaos! Vjetar je čupao stabla u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, a u Zagorju pada snijeg.

Poput Božje ruke koja upravlja vjetrom i snijegom, priroda pokazuje svoju moć i velike izazove na koje ne možemo utjecati. No, Bog nam pokazuje i svoju nježnost kroz hrabrost i predanost onih koji služe zajednici.

Zagrebački vatrogasci danas su imali brojne intervencije zbog vjetra koji je lomio grane i u Osijeku. Nagli pad temperature u Zagorju je donio snijeg, a u Šibeniku je u isto vrijeme u 15 sati bilo 25 stupnjeva.

“Nestabilno je i hladnije od prosjeka za sredinu travnja. Na kopnu promjenljivo i pretežno oblačno, a na Jadranu djelomice sunčano. Još u prvom dijelu dana kiša na istoku, pljuskovi i grmljavina u Dalmaciji. Poslijepodne su lokalni pljuskovi kiše mogući u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a snijega u Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeverni”, prognoziraju iz DHMZ-a.

Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka borila se sa stablima. Grane su, kako su javili, padale na automobile.

“Od 7 do 12.30 smo odradili 12 intervencija, dva požara (pečenjare i na gradilištu), osam intervencija uglavnom vezanih uz otklanjanje grana i drveća, jedno uklanjanje lima i jedan izvid vezan uz auto u Savi”, rekao je narednik Javne vatrogasne postrojbe Siniša Jembrich.

Olujni vjetar nosio je sve pred sobom i u centru grada.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare