Majka iz Istre ostavila troje djece same u kući i otišla s partnerom u Slavoniju

Dvoje starije djece nosilo je bunde, dok je najmlađe bilo u majici. Rekli su da će se mama brzo vratiti, no nisu znali kada.

Majka iz Istre je ostavila troje djece same u mračnoj i hladnoj kući te je otišla s partnerom u Slavoniju, otkrila je istraga.

Majka je 1. siječnja s partnerom otputovala k njegovoj majci koja je bila lošeg zdravstvenog stanja. Kada se vratila 9. siječnja, zatekla je praznu kuću, jer su socijalne službe već intervenirale i oduzele joj djecu.

Djelatnici socijalne službe došli su provjeriti situaciju 4. siječnja po saznanju da braća borave bez nadzora roditelja, a prizori koje su zatekli po ulasku u kuću nisu ih ostavili ravnodušnima, prenosi Jutarnji list.

Dio prostorije bio je poplavljen, a po podu je bio razvučen produžni kabel kako bi grijalica mogla raditi. Dvoje starije djece nosilo je bunde, dok je najmlađe bilo u majici. Rekli su da će se mama brzo vratiti, no nisu znali kada.

S majkom i njenim partnerom dočekali su Novu godinu, nakon čega su oni otputovali, ostavivši ih opskrbljene hranom poput pašteta, kruha i tjestenine, a pokazali su im i kako se koristi pećnica. Dane su uglavnom provodili igrajući igrice.

Kada su izvedeni iz kuće, braća su pokušala pobjeći, no ubrzo su sustignuti i smješteni u odgovarajuće ustanove.

Tužiteljstvo za optuženu majku traži uvjetnu kaznu od 18 mjeseci koja bi uključivala pola godine zatvorske kazne, dok bi ostatak bio uvjet s petogodišnjim rokom kušnje, te godinu dana obiteljskog savjetovanja. Optužena je priznala krivnju tvrdeći da ju je zdravstveno stanje partnerove majke uznemirilo. Pokušala se opravdati navodeći da je zamolila prijateljicu da pričuva djecu, no ona je to odbila.

NAJNOVIJE!