Mladić (23) doveo kući djevojčicu mlađu od 16 godina i živio s njom u izvanbračnoj zajednici

Mladić iz Draganića kod Karlovca uhićen je i osuđen na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine jer je doveo kući djevojčicu mlađu od 16 godina.

Utvrđeno je da je mladić u vremenskom razdoblju od točno neutvrđenog dana u prosincu 2022. do 6. travnja 2023. “znajući da dijete koje tada još nije navršilo 16 godina živjelo s njim u obiteljskoj kući, te je s njom održavao spolne odnose, odnosno da je kao punoljetna osoba živio s djetetom mlađim od 16 godina”.

Uvjetna zatvorska kazna

Osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. Oslobođen je plaćanja troškova postupka zbog lošeg imovnog stanja.

“Ubrojivost okrivljenika ničim nije dovedena u pitanje, a prilikom počinjenja kaznenog djela postupao je s izravnom namjerom jer je bio svjestan svog djela i htio je njegovo počinjenje. Također je bio svjestan da je takvo djelo zabranjeno, a sud nije našao nikakvih ispričavajućih razloga pa je proglašen krivim za kazneno djelo. Okrivljeniku je izrečena kazna primjerena težini počinjenog kaznenog djela, njegovoj osobnosti i svim okolnostima slučaja”, obrazložio je Općinski sud u Karlovcu, a prenosi Kaportal.

NAJNOVIJE!