Monstrum iz Dalmacije više od 100 puta silovao djevojčicu s invaliditetom

Majka žrtve ga je uhvatila u nedjelu dok je snimao svoja zlodjela mobitelom.

U Splitu, 57-godišnji umirovljenik je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora zbog 131 kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja teško bolesne djevojčice s visokim stupnjem invaliditeta, izvještava Dalmatinski portal.

Počinitelju su prvo izrečene pojedinačne kazne. Za svaku od 29 teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta dobio je tri godine zatvora, za jedno djelo koje je ostalo u pokušaju tri godine, za isto djelo u vezi s iskorištavanjem djece za pornografiju pet godina, te za svako od 100 kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina po godinu zatvora. Ukupno je osuđen na 195 godina zatvora.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, pa detalji s obrazloženjem presude nisu dostupni, osim informacije da je jedinstvena kazna blizu zakonskog minimuma.

Prema zakonu, ne može biti manja od najveće izrečene kazne od pet godina, niti jednaka zbroju pojedinačno izrečenih kazni. Državno odvjetništvo najavljuje žalbu.

Okrivljenik je bio prijatelj roditelja žrtve koja je u doba počinjenih djela imala tek nešto više od 11 godina. Skidao joj je odjeću, zahtijevao je da to čini, nasrtao je i spolno je iskorištavao, iako ga je djevojčica odgurivala zbog boli.

Majka žrtve ga je uhvatila u nedjelu dok je snimao svoja zlodjela mobitelom. Otkriveno je da je dvije godine spolno zlostavljao djevojčicu.

Osuđeni ostaje u pritvoru od uhićenja jer je osuđen na strožu kaznu od pet godina zatvora.

NAJNOVIJE!