Petar Pereža je podigao ruke u zrak i slavio Boga, snimka je postala viralna

Petar Pereža, zajedno s tisućama okupljenih, podigao je ruke u zrak i pjevao poznatu duhovnu pjesmu “Dubine”. Snimka tog događaja postala je viralna, nakon čega je novinarka Večernjeg kontaktirala voditelja, s kojim su kratko razgovarala i saznala nešto više o njegovoj duhovnosti.

Svaki četvrtak od 19 sati u bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu, tisuće mladih okuplja se na tematskim večerima pod nazivom “Duhovno duhovite večeri”. Nakon svete euharistije, slavi se Boga kroz pjesmu i razgovor.

Organizator ovih susreta je Evangelizacijska zajednica “Sveti Duh”, koju predvodi popularni voditelj fra Stjepan Brčina. Fra Stjepan također koristi društvene mreže kako bi evangelizirao mlade ljude i sve one koji traže spas, mir i utjehu u svakodnevnim problemima.

Susreti se prenose na Laudato TV-u i društvenim mrežama. Jedan videozapis s jučerašnje manifestacije na kojem je bio prisutan i voditelj Dnevnika Nove TV, Petar Pereža, postao je popularan na TikToku.

Na snimci se vidi kako Pereža s rukama podignutim u zrak pjeva poznatu duhovnu pjesmu “Dubine”.

@duhovno_duhovite_veceri #budiFRAjer #ddv #bog #spasitelj #krscanskitiktok #ljubav #foryoupage #fyp ♬ original sound – Duhovno duhovite večeri

Vjera ima veliki značaj u njegovom životu

Pereža je otkrio da vjera ima veliki značaj u njegovom životu. Nakon mise i procesije na blagdan Tijelova, sudjelovao je na molitvenom koncertu skupine “Amorose” te su ostali na molitvi za jubilarni “Antunovski hod”.

Pereža je dodao kako izreka kaže: “Tko pjeva dvostruko moli”, te izražava nadu da će sve proći u redu. Raduje ga što se u posljednje vrijeme sve više mladih vraća u crkve i širi svoju duhovnu radost putem društvenih mreža.

“Duhovno-duhovite večeri” inače nude raznolik duhovni sadržaj, a započinju svetom Misom. Susrete animira Zbor evangelizacijske zajednice i slavljenički bend “Amorose”. Cilj ovih susreta je čuti svakog čovjeka, bez obzira na dob, umor, teret, potrebe ili znatiželju, te pružiti utjehu, odgovore na pitanja i sigurnost molitve u teškim trenucima života ili u jednostavnim svakodnevnim borbama.

NAJNOVIJE!