Pijana tinejdžerka (15) iz Slavonije fizički napala majku jer joj nije dala internet

Pijana tinejdžerka (15) je u nedjelju oko 3 ujutro probudila i fizički napala majku koja joj nije htjela uključiti internet.

Kako se navodi u sudskoj presudi, ona se početkom lipnja ove godine u slavonskom gradu u vremenu od 2.45 do 3 sata ujutro u stanu nasilnički ponašala u obitelji prema svojoj majci počinivši psihičko i tjelesno nasilje nad njom.

“Dolaskom iz grada u alkoholiziranom stanju, po izjavi majke, ušavši u stan i kad se presvukla došla je u spavaću sobu kod majke koja je spavala, probudila istu kako bi joj majka upalila internet da bi maloljetnica mogla koristiti mobitel i društvene mreže.

Kad je majka rekla kćerki da ide spavati i da je kasno, maloljetnica počela je vrijeđati majku riječima: ‘Droljo jedna, je… ti mrtvu majku‘. Kad je majka iz ležećeg položaja sjela na krevet, djevojčica je istu otvorenim dlanom udarila u glavu.

Tinejdžerka je staklenom čašom pogodila majku u čelo

Nakon opisanog, maloljetnica je s manje komode koja se nalazi kraj kreveta uzela staklenu čašu i pogodila majku u predjelu glave, odnosno čela”, navodi se u presudi prekršajnog suda.

Kako je riječ o učenici prvog razreda srednje koja dosad nije kažnjavana, sud je na temelju Prekršajnog zakona, umjesto kazne, prema njoj primijenio odgojnu mjeru sudskog ukora jer se “može zaključiti da će i time biti postignuta svrha odgojne mjere”.

“Temeljem Prekršajnog zakona, maloljetnoj M. sud ukazuje na društvenu neprihvatljivost i štetnost njezina ponašanja, te istu upozorava da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može primijeniti i teža sankcija”, zaključila je prekršajna sutkinja.

Prekršajni nalog je nepravomoćan i djevojčica uz pomoć odvjetnika ili svojih roditelja na njega može uložiti prigovor u roku od osam dana od primitka pisanog sudskog rješenja, piše Danica.hr.

NAJNOVIJE!