Pojavile su se priče o pokušaju otmice djece u nekoliko hrvatskih gradova
Foto (ilustracija): YouTube/Kanal MUP-a RH i policije

Nekoliko hrvatskih gradova već se danima suočava s pričama o pokušajima otmica djece. Dojave su policiji stigle s koprivničkog i đurđevačkog područja, a zatim i iz Bjelovara.

Policija je potvrdila da su dobili informacije da netko mami djecu slatkišima. Zaredali su zatim upiti roditelja, kao i lokalnih medija. Strah se uvukao među građane. Istovremeno, policija je izašla na teren kako bi provjerila što se doista događa. Analizirane su dojave građana i obavljene su provjere, piše N1.

Obišli sve sumnjive lokacije

“Ni na koji način nije se potvrdila sumnja da su djeca bila napadnuta ili da je došlo do pokušaja otmice djece”, navode iz Policijske uprave koprivničko križevačke. Ističu kako kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno niti jedno kazneno djelo niti protupravno ponašanje na štetu djece.

“Policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije, no dosadašnjim radom i obavljenim provjerama nismo potvrdili njihovu utemeljenost”, ističu objašnjavajući kako se vijesti o sumnjivim vozilima pojavljuju periodično, ali nikada nisu bile utemeljene. “Jednu takvu smo dobili prije nekoliko dana. Nakon što smo obišli šire koprivničko područje utvrdili smo da dojava nije točna i da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebnim uznemiravanjem javnosti”, navode iz policije.

U Bjelovaru su počele kružiti glasine da je netko pokušao namamiti djecu u sumnjivi kombi, te ih oteti.

“Ovakvih dojava bilo je do sada na području više županija”, doznaje se iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.Policija savjetuje da djecu treba učiti samozaštitnim ponašanjima u prometu, opasnostima od ovisnosti, štetnim druženjima pa tako i o komunikaciji s nepoznatim osobama.

“Apeliramo na roditelje, skrbnike i sve one koji su vezani uz odgojno-obrazovni proces djece mlađe životne dobi da s njima razgovaraju i educiraju ih na tu temu, ali isto tako moramo biti oprezni jer je dječja mašta velika”, apeliraju iz policije i naglašavaju da se svako sumnjivo ponašanje mora dojaviti na 192, piše N1.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare