Pravobraniteljica smatra da sadržaj kojim se na HRT-u promoviraju istospolne veze i ‘promjena spola’ nije štetan za djecu

Udruga ”Hrvatski pokret za život i obitelj” je poslala pismo pravobraniteljici za djecu kako bi upozorila na sve učestalije prikazivanje neprimjerenog sadržaja na HRT-u. Sadržaj je to koji djecu izlaže ranoj seksualizaciji te indoktrinaciji vrijednostima rodne ideologije.

Sadržaj romana “Heartstopper” koji promovira homoseksualnu vezu dvojice dječaka izravno utječe na formiranje identitetskih te moralnih i svjetonazorskih vrijednosti kod djece, a zadire i u pravo roditelja na samostalan odgoj vlastite djece zajamčen Ustavom RH. S druge strane serija ”Drske djevojke”, na koje je Narod.hr prvi upozoravao, promovira promjenu spola i indoktrinira ”vrijednostima” rodne ideologije, a Vlada RH je pri uvođenju Istanbulske konvencije usvojila interpretativnu izjavu kojom je tvrdila da neće promicati rodnu ideologiju kroz hrvatski pravni i obrazovni sustav. Baš kako je udruga U ime obitelji upozoravala, pokazalo se kako ta izjava nema nikakvu težinu.

Za pravobraniteljicu hiperseksualizacija djece nije ništa sporno

Pravobraniteljica je odgovorila na pismo te u svom odgovoru, između ostalog, eksplicitno navodi da sadržaj romana “Heartstopper” (koji promovira dječje homoseksualne veze) te crtane serije “Drske djevojke” (koja promovira ”promjenu spola”, pobačaj i difamira tradicionalnu obitelj) nije štetan za djecu!?

U nastavku možete pogledati kako izgleda crtana serija “Drske djevojke”

Iz udruge smatraju kako je takav stav Pravobraniteljice u najmanju ruku skandalozan i svjetonazorski pristran te nije u skladu s njezinom dužnosti da štiti i promiče prava i interese djece. Smatraju da se ovim sadržajima izravno krše prava djece.

Također, isti je proturječan s obrazloženjem same Pravobraniteljice da se “potencijalno štetnim sadržajem smatraju sadržaji koji mogu uznemiriti i prestrašiti dijete, koji su neprimjereni dobi djeteta, koji ga mogu navesti na opasna i štetna ponašanja, odnosno izložiti ga rizicima i opasnostima, a u propisima se najčešće definiraju kao sadržaji koji mogu naštetiti fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloljetnika”. Više o ovoj temi možete pročitati ovdje.

NAJNOVIJE!