Priča Lave Petrušić je konačno dobila sretan kraj: Doktore, hvala vam!

Priča malene Lave Petrušić je konačno dobila sretan kraj, a majka je radosne vijesti objavila na svom Facebook profilu. 

U veljači ove godine je za liječenje dvogodišnje djevojčice Lave Petrušić prikupljeno je značajnih 2,4 milijuna eura. Sada je njezina priča konačno dobila sretan kraj.

Na svom Facebook profilu, Petra, majka male Lave Petrušić izrazila je duboku zahvalnost za podršku koju su dobili. Njezina borba za Lavin život dovela je do iznimnih promjena u Hrvatskoj.

Povjerenstvo za lijekove Kliničkog bolničkog centra Zagreb odobrilo je korištenje lijeka Risdiplam za dvogodišnju djevojčicu Lavu.

Lavina borba protiv mišićne atrofije, progresivne genetske bolesti koja zahvaća sve mišiće u tijelu, neuromuskularni sustav i plućni sustav, sada ima svjetliju perspektivu.

Majka Petra je radosno podijelila vijest: “Ova je štorija uspješno završena! Naša djevojčica je na dvojnoj terapiji za spinalnu mišićnu atrofiju, a na Risdiplamu od starosti 18 mjeseci.”

Sada će Lava primati lijek putem KBC-a Zagreb, a financirat će ga Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Uz iskrene riječi zahvale, majka je posebno naglasila doprinos Lavinog liječnika i Povjerenstva za lijekove. Također je istaknula njihovu inicijativu za promjenom Pravilnika o doziranju lijeka Zolgensma, što je značajno doprinijelo Lavinoj borbi za ozdravljenje.

Ovo je veliki trenutak za djevojčicu Lavu, čija borba je potaknula zajednicu da zajedno djeluje i donese pozitivne promjene. Majka je zaključila: “Pomakli smo planinu ovim korakom. Uspjeli u onom što su svi mislili da je apsolutno nemoguće i suludo. Vama, vama ovdje hvala što ste izabrali koračati s nama i ispisati ovu jednu nevjerojatnu priču. Lava je uspjela”

NAJNOVIJE!