“Prijeti opasnost od oluja snage atomske bombe”, upozorava meteorolog

U idućim danima nam prijeti opasnost od oluka snage atomske bombe, a mi tu ništa ne možemo kako bismo ih zaustavili.

Srbijanski meteorolog Ivan Ristić istaknuo je kako nas u narednom razdoblju očekuju tropske temperature, ali i opasnost od oluja koje imaju nevjerojatnu snagu. Stručnjaci ih uspoređuju sa snagom atomske bombe, a loša je vijest da se od nje ne možemo zaštititi.

Dramatične snimke nevremena u Hrvatskoj i regiji su uznemirile javnost. Za samo nekoliko minuta ulice određenih mjesta na sjeveru Hrvatske su bile pune leda. Vjetar i tuča uništili su i stabla, s grana je pala ogromna količina lišća.

– Globalno će ovaj toplinski val potrajati do 26. srpnja, kada stiže naoblačenje, kiša i osvježenje. Vruće će biti gotovo deset dana. Kada je riječ o ovim superćelijskim olujama, čim nakon vrućih dana u Panonsku nizinu uđe malo svježeg zraka, treba očekivati ​​pojavu ovih oluja. Nastaju tako što hladniji zrak ulazi u prizemlje, a u međuvremenu je tamo bilo dosta toplog zraka. Počinje rasti i što je toplije, veća je šansa za jače nevrijeme. A ti vrhovi oblaka koji nastaju iz tog toplog zraka mogu biti i do 15 kilometara. To je ta energija… Mi tu ne možemo ništa, pa ni obrana od tuče. Snaga atomske bombe, tu ne možemo ništa – kaže Ristić.

VIDI OVO: Nevrijeme u biblijskim proročanstvima: Što Biblija kaže o nevremenu?

Drugi vrhunac toplinskog vala donosi tropske noći

Dodao je kako ulazimo u drugi vrhunac toplinskog vala koji je nazvan Haron.

– Počeo je novi vrhunac toplinskog vala. Zvao se Haron, prije je bio Lucifer – jezgra, koja je poslala Kerbera. Danas i do srijede vrlo toplo i sparno. Temperature će biti između 35 i 40 stupnjeva. Dobra vijest je da se ne očekuje više od 40. U srijedu dolazi nešto svježiji zrak, a to znači i opasnost. Tada se opet mogu očekivati ​​te oluje – kaže Ristić i dodaje:

Sa Sredozemlja pristiže topliji zrak, a na snazi ​​je upozorenje RHMZ-a na visoke temperature koje vrijedi do 19. srpnja. Danas i u prvoj polovici sljedećeg tjedna očekuju nas lokalne temperature do 40 stupnjeva. Tropske noći očekuju se i u velikim gradovima.

Pred veličanstvenom i moćnom prirodom smo potpuno bespomoćni. Predajmo naše živote i sve što nas očekuje u moćne Božje ruke!

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!