Progledaj srcem 2023: Tisuće vjernika u Areni Zagreb mole i slave Isusa

Progledaj srcem 2023. je počeo danas u 14:00 sati, a tisuće vjernika u Areni Zagreb cijeli dan mole i slave Isusa. Na koncertu će iznijeti svoje svjedočanstvo i Jim Cavizel, koji je glumio Isusa u Pasiji. 

U Areni Zagreb održava se veliki duhovni skup pod nazivom “Progledaj srcem: Neka vatra siđe”. Ovaj koncert, koji organizatori nazivaju i “velikim molitvenim danom”, započeo je u 14 sati.

Tijekom cijelog popodneva i večeri održava se duhovni program koji uključuje molitvu, priliku za ispovijed, nagovore duhovnika i slavljenje.

U programu sudjeluju svećenici i izvođači suvremene duhovne glazbe, među kojima su fra Ivan Matić i Matej Galić, vlč. Dražen Radigović i Božja Slava band, fra Stjepan Brčina i Amorose, don Mijo Grozdanić i Emanuel. Gost na skupu je Jim Caviezel, glumac iz filma “Pasija”, koji je najavljen ranije.

Ovo je sedmi put da se ovakav događaj održava u Hrvatskoj, no ove godine se program promijenio u “molitveni dan” nakon što je prethodnih godina bio organiziran kao koncert duhovne glazbe.

Pripreme su krenule još u 11. mjesecu prošle godine, a izazov je, tumači Ksenija Abramović, direktorica Laudato televizije, ujediniti narod u duhovnom i molitvenom. Mnogi očekuju reprizu spektakla na Maksimiru.

Prošle godine je na koncertu “Progledaj srcem” na Maksimiru okupilo se 50.000 ljudi, što je tom događaju donijelo nadimak “katolički Woodstock”. Tijekom koncerta je nastupila i Doris Dragović.

NAJNOVIJE!