Prometna nesreća u Kaštel Sućurcu: Poginuli mlada majka i motorist

Jučer oko 17:48 sati policiji je stigla dojava da je na cesti D8 u mjestu Kaštel Sućurac došlo do sudara osobnog vozila i motocikla.

Dvije osobe su smrtno stradale nakon što je, piše Slobodna Dalmacija, motorist prošao kroz crveno i na licu mjesta usmrtio mladu majku koja se u automobilu vozila nalazila s djetetom koje će u srpnju napuniti tri godine, a koje se nalazi u splitskoj bolnici i nije u kritičnom stanju.

Dijete je preživjelo

Zahvaljujući brzoj akciji građana, dijete je izvučeno iz plamtećeg automobila koji je izgorio. Majka je preminula na licu mjesta, kao i vozač motora koji je odletio 50 metara.

O silini udara motora u automobil bila je tolika da se automobil od nje prevrnuo na krov.

“Prizor koji sam zatekao minut nakon nesreće je stvarno bio zastrašujući. Horor u svakom smislu riječi. Automobil izvrnut na krov, gusti oblaci crnog dima, vrištanje ljudi koji su odmah priskočili u pomoć. To se nije moglo gledati od tuge”, ispričao je svjedok nesreće.

“Ovo je strašno, zbog divljanja na cesti ugasio se jedan mladi život. Moglo je stradati i dijete, a ne želim niti pomišljati što bi to bilo da su oboje otišli. I njezin odlazak skamenio nas je svih, doslovno smo u nevjerici, nismo očito ničega svjesni od šoka. Teško i tužno”, rekla je prijateljica poginule žene.

Cesta D8 smjer prema Splitu je u cijelosti zatvorena za promet, te se promet preusmjerava na Cestu dr. Franje Tuđmana.

NAJNOVIJE!