Severina šalje srca ženama koje žele pobačaj
Foto: Instagram

Severina je prije nekoliko dana objavila video u kojem poziva na potpisivanje inicijative kako bi se svim ženama osiguralo tzv. “pravo na pobačaj”.

Majke iz udruge Betlehem u svom videu dale su suprotne argumente od Severininih.

“Znate li da u Hrvatskoj skoro svakom drugom ginekologu žele oduzeti pravo na priziv savjesti koje mu je Ustavom zagarantirano, da država ne osigurava adekvatno informiranje žena u vezi pobačajem što može uzrokovati velike posljedice na mentalno zdravlje. Znate li da će svaka treća žena koja se odluči na namjerni pobačaj razviti neki oblik anksioznog poremećaja“, kaže Iva Sladić, psihologinja u stručnom timu Udruge.

Udruga Betlehem na konkretan način pruža sklonište, dom i mir upravo ženi koja se našla u takvoj užasnoj i životno ugroženoj situaciji.

“Znaš li da su majke Christiana Ronalda, Justina Biebera i Beethovena isto razmišljala o pobačaju”, podsjetila je mama Ivana, korisnica Udruge.

“Znate li da je za trudnicu u teškim trenucima odluke jako bitna podrška okoline”, dodaje druga korisnica, mama Valentina.

“I ja se zalažem da se svakoj ženi omogući upravo to – pomoć i podrška u donošenju novog života na svijet, kako i prije, tako i nakon poroda”, ističe Matea Terzić, socijalna radnica u udruzi.

Betlehem već 20 godina daje odgovore i rješenja na potrebe mnogih trudnica

Predsjednica Udruge Alberta Vrdoljak dodala je da “Betlehem već 20 godina daje odgovore i rješenja na potrebe mnogih trudnica. Budite naši suradnici i stanite uz nas u borbi za trudne majke i njihove mališane”.

Video koji je objavila udruga Betlehem i u kojemu govore i stručnjaci i majke odgovor je na Severinin. Miljenica ljevice u posljednje vrijeme aktivno se uključila u borbu “za prava” žena, a posebno “pravo na pobačaj”, iako je i sama majka.

U videu, čitajući pripremljeni tekst s papira, Severina govori da se u Hrvatskoj svaki drugi doktor poziva na priziv savjesti te da u 5 od 6 slavonskih bolnica nije moguć prekid trudnoće.

“Znaš li da pobačaj košta gotovo polovicu hrvatske prosječne plaće, a u Sloveniji je besplatan”, pita pjevačica.

Tako se pridružila Europskoj građanskoj inicijativi koja želi svakoj ženi omogućiti dostupan pobačaj.

Severina na kraju videa šalje srce svim ženama u EU, a posebno svima koje žele pobačaj. S druge strane, majke iz udruge Betlehem srce su poslale svim majkama i trudnicama i njihovoj djeci, piše Narod.hr.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)

Što vi mislite o pravu na pobačaj koji Severina promovira? Ostavite nam ispod komentar!

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Dragica Mezdjic
2 mjeseci prije

Kaj je previse,previse je za nekog kao sto je jedna porno 0 kao sto je Seve