Skandal u Dubrovniku: Dijete izašlo iz vrtića, odgojiteljice nisu ni primijetile da ga nema

Jednoipolgodišnje dijete zbog nepažnje odgojiteljice 9. travnja pobjeglo je iz svoje grupe i otišlo iz vrtića “Čiopa” u Samoći, ali je hvala Bogu naišao roditelj i vratio dijete u vrtić, neslužbeno doznaje portal Dubrovnik Insider.

Povodom ove informacije taj je portal zatražio službeni odgovor ravnateljice vrtića Franice Lasić, koji prenosimo u nastavku:

“Događaj koji navodite dogodio se u Dječjem vrtiću Čiopa. Prema informacijama dobivenim od odgojiteljica, prilikom izlaska djece iz odgojne skupine i prelaska u dvoranu, dijete je izašlo kroz vrata koja su nepažnjom ostala otvorena.

Roditelj koji se u tom trenutku zatekao ispred Vrtića pozvao je odgojiteljicu koja je preuzela dijete ispred ulaznih vrata. O događaju su obaviješteni stručni suradnici, ravnateljica i roditelji.

Nakon saznanja o izlasku djeteta ispred Dječjeg vrtića Čiopa stručni suradnici i ravnateljica sazvali su hitan sastanak sa svim odgojiteljima koji su u trenutku događaja bili na smjeni. Ispitane su sve okolnosti kriznog događaja te je primijenjen Protokol postupanja u kriznim situacijama.

Budući da se dogodio vrlo ozbiljan propust vezan za sigurnost djece preispitani su svi koraci djelovanja u ovoj kriznoj situaciji i provode se dodatne sigurnosne mjere na ulaznim vratima Vrtića te će se ponoviti radionice za odgojitelje o preveniranju i postupanju u kriznim situacijama. Zbog ovog propusta tijekom odgojno obrazovnog rada odgojiteljicama je izrečena disciplinska mjera sukladno članku 120. Pravilnika o radu Dječjih vrtića Dubrovnik.”, stoji u odgovoru vrtića.

NAJNOVIJE!