Skandal u varaždinskoj školi: Učenici na nastavi konzumirali amfetamin

Policija je objavila kako su trojica učenika od 16, 17 i 18 godina u jednoj od srednjih škola u Varaždinu za vrijeme nastave konzumirala drogu amfetamin.

Najstarijeg od trojice policija je u školi zatekla s bijelim praškovima i digitalnom vagom.

“18-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao pvc prozirnu vrećicu sa sadržajem bijele praškasto-gumenaste tvari nalik na drogu amfetamin mase 1,4 grama, jednu bijelu gumenastu tvar nalik na drogu amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon”, piše u priopćenju policije koja je u ponedjeljak pretražila stan i druge prostorije kojima se koriste druga dvojica.

Kod 16-godišnjaka, koji im je prije pretrage dragovoljno predao jednu sasušenu grančicu zelene boje nalik na grančicu biljke indijske konoplje, pronašli su još prozirnu pvc vrećicu sa sadržajem sasušene zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu ukupne mase 1,8 grama i jedan mobilni uređaj.

Treći mladić (17) policiji je predao pvc vrećicu u kojoj se nalazi bijela praškasta materija nalik na drogu amfetamin ukupne mase 0,5 grama i jedan mobilni uređaj.

Sva oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje, a počinitelji će biti prekršajno procesuirani, javila je varaždinska policija.

Kako su znali da se učenici drogiraju na nastavi?

Ravnateljica Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu, Vesna Vrček, kazala je kako je škola pozvala policiju kad su školom počele kružiti glasine da se učenici drogiraju za vrijeme nastave.

“Nadam se da će ovo biti dobra pouka drugima. Prestrašili smo se i mi i učenici. Oni su reagirali tako što su nam to dali do znanja, mi tako što smo pozvali policiju. Mi ne smijemo pretresati učenike, postupili smo prema protokolu”, kazala je za Jutarnji.

NAJNOVIJE!