12-godišnja Slavonka HITNO treba našu pomoć: Pokažimo vjeru na djelu!

12-godišnja Slavonka hitno treba našu pomoć jer su joj ugrožene osnovne životne funkcije kao što su disanje, kretanje i rad srca.

Dalibor i Željka Culek, roditelji 11-godišnje Leone mole donacije građana jer je njihova djevojčica rođena s skoliozom kralježnice te joj je potrebno liječenje izvan zemlje.

Leona Culek 12-godišnja je djevojčica iz Cerića u istočnoj Slavoniji kojoj je sa samo pet mjeseci dijagnosticirano iščašenje oba kuka.

Liječila se gipsanjima i tretmanima u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, a potom i u Klinici za ortopediju u Lovranu gdje joj je dr. Anton Tudor operirana oba kuka.

No, tu njezinim problemima nije kraj; sa šest godina dijagnosticirana joj je skolioza kralježnice koja joj onemogućava normalan rast i razvoj.

Bolest i dalje napreduje, a kao jedino rješenje za njezin kvalitetniji život ukazuje se odlazak na liječenje u inozemstvo. Točnije u istanbulsku kliniku Acibadem na kojoj je 22. kolovoza obavila preliminarni pregled, prenosi Vinkulja.hr.

Leona Culek iz Cerića

Visokorizična operacija

Dr. Ahmet Alanay savjetovao je operativni zahvat u što kraćem roku s obzirom na to da je iskrivljenost kralježnice počela ometati Leonine najosnovnije funkcije kao što su kretanje, disanje, rad srca.

Operacija je visoko rizična, samo priprema bi trajala od četiri do šest mjeseci, a odvijala bi se u spomenutoj klinici. Tijekom boravka u Istanbulu uz Leonu bi bila i njezina majka Željka. Troškovi svega navedenog premašuju mogućnosti obitelji Culek, posrijedi je iznos od za njih prevelikih 70.000 eura. Uz napomenu da HZZO ne snosi troškove liječenja.

Dakle, sustav je zakazao, ali mi ne smijemo. Na potezu je društvena zajednica koja malokad zakaže u ovakvim trenucima. Možemo li pomoći obitelji Culek? Otvorenog srca i donacijom u granicama mogućnosti svakako možemo. Učinimo to… I sitno je bitno.

Leoni možete pomoći molitvom, ali i uplatom na njen žiro račun: HR4823400093113732636, otvoren u Privrednoj banci Zagreb. Sve druge informacije možete pogledati na fotografiji ispod:

Leona Culek pomoć račun

NAJNOVIJE!