Slavonku (32) u kupaonici porodio suprug, nije stigla do bolnice

Slavonku Erik Kir Galojiću (32) je u kupaonici obiteljske kuće u Mihaljevcima porodio suprug. Nije ni slutila da neće stići u bolnicu.

“Dignula sam se u 10 sati na wc i tamo osjetila prvi trud. Ostala sam u kupaonici štopati vrijeme da se uvjerim da je to to i nakon 10 minuta je uslijedio drugi trud. Došla sam do sobe reći suprugu da imam trudove i da ćemo morati u bolnicu. Dok smo razgovarali kako ćemo se organizirati i što sve trebamo, dobila sam treći trud. On se otišao spremiti dok sam ja spremala stvari u torbu koja je bila dijelom spremna. Nije bilo trčanja po kući, već smireno. Djeca su se netom prije svega probudila i gledala crtić u prizemlju i nisu znala što se događa”, ispričala je Erika za 034portal.hr.

Šetala je po kući, a u 10:46 joj je u četvrtom trudu puknuo vodenjak. Otišla je prema kupaonici reći suprugu da krenu u bolnici, ali počeo je izgon glavice.

“Suprug je skočio i stavio ručnik ispod mene. Govorio mi je: ‘Nemoj tiskati, idemo u bolnicu.’ Samo sam uspjela reći da nemamo vremena”, rekla je mlada majka.

Bebina glavica je izašla u dva truda

Kći je čula da se nešto događa pa je došla pitati je li sve u redu. Erikin suprug ju je poslao da se vrati gledati crtiće, a ona je u međuvremenu rodila.

“Glavica je izašla u dva truda, a u trećem ramena, to jest cijela beba. On ju je spretno dočekao, a u glavi mu je bilo ‘što ću ako nešto krene po zlu’. Beba je odmah zaplakala i on ju je držao nagnutu ako treba izaći plodna voda iz usta. Iza tog izlazi i posteljica i, hvala Bogu, sve je dobro prošlo. Oboje zatečeni, ali sretni što je beba došla živa na svijet”, prepričala je Erika, koja se nakon toga istuširala i sa suprugom krenula u bolnicu.

“Sjedamo u auto i dolazimo na hitni prijem, uzimaju bebu iz mog naručja i ja dolazim hodajući. Rješavaju prijem i voze nas u rađaonicu. Na pregledima smo obje dobro i svi su u laganom čudu”, prepričala je svoje iskustvo porođaja.

Erika Kir Galojlić tako ima priču za pamćenje. Kćerkica Neli trebala se roditi 17. kolovoza, a na kraju je stigla na svijet 10 dana ranije, teška 3980 grama i dugačka 53 centimetra, prenosi Index.

NAJNOVIJE!