Šok u Zadru: Priveden učitelj (50) radi sumnje u seksualno zlostavljanje i iskorištavanje djece

Osumnjičeni profesor je poznat u zadarskim kulturnim krugovima zbog raznih važnih uloga. Priveden je radi sumnje u seksualno zlostavljanje i iskorištavanje.

Nakon uhićenja, prema neovlaštenim izvorima, izveden je pred suca istrage koji je, na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva, odredio jednomjesečni pritvor.

Određen mu je istražni zatvor

“Potpisala sam izjavu o povjerljivosti i više od toga vam ne mogu reći”, izjavila je ravnateljica škole gdje je radio osumnjičeni za Zadarski.hr.

Prema neslužbenim informacijama, profesor je optužen za dva pokušaja kaznenih djela protiv spolne slobode djeteta, jedan prema dječaku i drugi prema djevojčici. Iako su prijave nedavno podnesene, nije jasno jesu li oba incidenta povezana s profesorovim aktivnostima u školi ili s njegovim izvanškolskim angažmanima koji također uključuju kontakt s djecom.

Profesoru je određen istražni zatvor radi sprečavanja ponavljanja djela i sprječavanja utjecaja na svjedoke. Naime, osumnjičeni profesor je poznat u zadarskim kulturnim krugovima zbog raznih važnih uloga koje je obavljao tijekom proteklih dvadeset godina.

Osumnjičeni profesor uhvaćen nakon što su nad njim bile provedene posebne mjere praćenja u sklopu kojih mu je nadzirana telefonska komunikacija

Pod mjere je stavljen, prema infomacijama portala Zadarski.hr, na prijedlog odvjetništva nakon što su roditelji djevojčice iz osnovne škole prijavili moguće nezakonito postupanje profesora prema njihovom djetetu. Dok je bio pod mjerama, profesor je putem mobitela komunicirao s jednim učenikom, nešto starijim od djevojčice. Njemu je navodno uputio nekoliko inkriminirajućih poruka. Istražiteljima je to bilo dovoljan razlog da zatraže njegovo privođenje.

NAJNOVIJE!