Svećenik (60) dao mladiću (26) 100 tisuća kuna, dva automobila i vikendicu na moru

Svećenik (60) je, prije nego što ga je prijavio policiji, dao mladiću gotovo 100 tisuća kuna, dva automobila i vikendicu na moru. 

Općinsko državno odvjetništvo trenutno istražuje nesvakidašnji slučaj iznude koji se dogodio na području Virovitice.

Mladić (26) se tereti da je godinama iznuđivao novac od lokalnog svećenika (60) koji je, u strahu za vlastiti život, darovao iznuditelju gotovo 100.000 kuna, svoja dva automobila vrijedna 17.000 eura te vikendicu na moru vrijednu najmanje 50.000 eura.

Ukupna šteta koju je mladić napravio iznosi više od 600.000 kuna.

Mladić je prijetio svećeniku 

Početak iznude nije točno poznat, ali se pretpostavlja da je mladić prijetio svećeniku da će se ubiti te počiniti njemu zlo ako mu ne bude davao novac.

Svećenik je u strahu više puta davao iznose od nekoliko stotina kuna, no mladić je jednom prilikom zatražio iznos od 30.000 kuna uz prijetnje upotrebom noževa. U strahu za vlastiti život, svećenik je predao iznuditelju taj novac.

Mladić je u rujnu 2019. prislanjao užareni predmet na svećenikovo tijelo, zbog čega je svećenik otišao kod javnog bilježnika i ovjerio ugovor o darovanju vikendice.

Iznuditelj je potom prodao vikendicu za najmanje 50.000 eura. Krajem listopada 2019. svećenik je mladiću prepisao i drugi automobil vrijedan oko 9000 eura.

Nije poznato zašto je svećenik toliko dugo trpio prijetnje

Tek nakon što je mladić tijekom vožnje uperio pištolj prema svećeniku i zaprijetio da će pobiti njega i njegove bližnje ako mu ne donese 57.000 kuna kako bi podmirio svoja dugovanja, svećenik se slomio i sve prijavio policiji. Nije poznato zašto je svećenik toliko dugo trpio iznude i prijetnje.

NAJNOVIJE!