U Hrvatsku uskoro stižu svećenici s Filipina koji će brinuti za svoje sunarodnjake

Početkom srpnja trebao bi doći svećenik s Filipina koji bi preuzeo pastoralnu skrb za Filipince, a nakana HBK je organizirati dolazak svećenikā koji će brinuti za svoje sunarodnjake.

Konferencija za novinare na kraju 68. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije (HBK) održana je u četvrtak 11. travnja 2024. godine u sjedištu HBK u Zagrebu.

Na konferenciji su govorili generalni tajnik HBK Krunoslav Novak, zagrebački pomoćni biskup i predsjednik Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija Mijo Gorski te apostolski upravitelj Požeške biskupije i predsjednik Vijeća HBK za katolički odgoj i obrazovanje Antun Škvorčević.

1. srpnja treba doći svećenik s Filipina

Glede pastoralne brige za strance koji dolaze u Hrvatsku, mons. Gorski je istaknuo da ih je sada 220 tisuća s radnim dozvolama.

„Ima među njima i katolika, različitih su svjetonazora i različitih kultura, ali mi smo dužni brinuti za njihov duhovni život i neke stvari su već na tom području pokrenute“, naglasio je te naveo primjere misa za strance, koje se slave u Zagrebu i Varaždinu te u crkvama Križevačke eparhije. Rekao je da bi od 1. srpnja trebao doći i svećenik s Filipina koji bi preuzeo pastoralnu skrb za Filipince te dodao da je nakana HBK organizirati dolazak svećenikā koji će brinuti za svoje sunarodnjake.

Biskupi su također raspravljali o uključivanju stranaca u hrvatsko društvo.

NAJNOVIJE!