Ujedinjena metodistička crkva uklonila pravilo da je homoseksualnost ‘nespojiva s kršćanskim učenjem’

Opća konferencija Ujedinjene metodističke crkve izglasala je uklanjanje izjave iz “Knjige discipline” koja proglašava da je homoseksualnost “nespojiva s kršćanskim učenjem”.

Uklanjanje izjave podržale su 523 osobe, dok je 161 osoba bila protiv nakon oko 90 minuta rasprave u četvrtak.

“Homoseksualnost je nespojiva s kršćanskim učenjem”, glasila je klauzula koja je izvorno dodana u “Knjigu discipline” 1972. godine.

Glasovanjem, delegati su također odobrili izjavu da je “brak [je] sveti, doživotni savez koji dovodi dvoje ljudi vjere (odraslog muškarca i odraslu ženu u dobi za pristanak ili dvije odrasle osobe u dobi za pristanak) u jednu drugu zajednicu i u dublji odnos s Bogom i vjerskom zajednicom.”

Biskup Konferencije Južne Karoline, L. Jonathan Holston, rekao je da će glasovanje imati mješovitu reakciju denominacije, koja je već doživjela raskol oko LGBT tema.

“Znam da neki od vas slave, neki tuguju, a neki nisu sigurni što donosi budućnost – za denominaciju, za vašu lokalnu crkvu, a možda čak i za vas kao sljedbenike Isusa Krista”, rekao je Holston.

Glasanje je bilo jedno od niza glasanja na skupu ovog tjedna u Charlotteu, Sjeverna Karolina, kojim su uklonjene zabrane svećenstvu Ujedinjene metodističke crkve da sklapa istospolne brakove, zaređuje homoseksualce bez celibata i financira skupine za zagovaranje LGBT osoba.

PROČITAJTE: Ujedinjena metodistička crkva izgubila 25% crkava zbog pitanja homoseksualnosti

Reconciling Ministries Network (RMN), grupa za zagovaranje LGBT osoba, koja se dugo zalagala za uklanjanje “nespojivog” jezika iz “Knjige discipline”, proslavila je glasovanje.

“Ljubljeni, danas je bio još jedan vrlo dobar dan u Charlotteu i, doista, za cijelu našu crkvu”, rekao je RMN u e-poruci poslanoj pristašama u petak ujutro.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!